BÉKÉS TORTÁJA


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Tortakészítő verseny nem csak profiknak.

A Békési Polgármesteri Hivatal meghirdeti Mucsiné Fodor Hajnalka ötletgazda BÉKÉS TORTÁJA elnevezésű tortakészítő versenyét. A Békési Járás településein élők számára meghirdetett gasztronómiai versenyen mindenki benevezheti kedvenc, saját készítésű tortáját.

.A verseny célja: a Békési Járás településein élő lakosok (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, MezőberényaBékésiJárástelepüléseinélőlakosok(Békés Bélmegyer Kamut Murony Tarhos Mezőberény, Köröstarcsa) saját maguk által sütött tortáinak versenye.

20 cm átmérőjű, kerek torta, küllemében és díszítésében Békéshez köthető, nem tartalmazhat különleges alapanyagot és nem ehető díszeket a dekoráció sem. Az idei téma a dió, amely alapanyagként valamilyen formában jelenjen meg benne. Egy versenyző maximum két tortával nevezhet.

 Az elkészített torták kritériumai: a nevezési határidőig küldjék be nevezési lapjukat a lenti címre. A nevezési lap megtalálható

a Békési Újság 2020. június 30-i számában vagy letölthető a bekesvaros.hu és a bekesmatrix.hu oldalról. A verseny zsűrije a nevezési határidőt követően összehívja a versenyre jelentkezőket, és részletesen megadja a torták elkészítésének szempontjait, határidejét és a leadás helyét, időpontját. Ezt követően a szakmai zsűri kiválasztja majd az idei év „BÉKÉS TORTÁJÁT”. a verseny eredményhirdetésére az augusztus 20-i szabadtéri programok alkalmával kerül sor. A győztes torta egy éven keresztül viseli a „BÉKÉS TORTÁJA” címet, amit a helyi cukrászok értékesítenek majd felváltva. A győztes tortát a Madzagfalvi Napokon készítik el a cukrászok óriási méretben.

Nevezési határidő: 2020. július 19.

Nevezés helye: Békési Polgármesteri Hivatal (5630 Békés, Petőfi u. 2.)

A borítékra kérjük, írják rá „BÉKÉS TORTÁJA”

A verseny résztvevői: 0-100 éves korig a Békési Járás településeinek lakosai

(Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa)

A szakmai zsűri tagjai: Juhász Zoltán, Lagzi János, Nagy Lajos, Sipaki István cukrászmesterek

Ötletgazda: Mucsiné Fodor Hajnalka

 

 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!