19 bérlő „lakik” az inkubátorházban - igény lenne egy újabbra


Az eredetileg kezdő vállalkozások támogatására létrehozott Inkubátorház 2019. évi működéséről számolt be a képviselő-testület június 25-i ülésén a BKSZ Kft., amely a létesítményt üzemelteti.

Csibor Géza, a városi képviselő-testület Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságának elnöke elégedett az inkubátorház működésével, de jelezte, hogy az már nem úgy tölti be a szerepét, ahogyan annak idején megálmodta a város, hiszen sok vállalkozó hosszú évek óta bérel itt helyet, nem csak a kezdők „lakják” az ingatlant.

A város jelenleg is azon dolgozik, hogy nyertes pályázatból újabb inkubátorház épüljön a városban, mert igen nagy igény lenne a vállalkozások számára bérbe adható irodákra, műhelyekre. A létesítményben – ahol egy főállású munkatárs segíti a munkát – 17 db iroda, 8 raktár, 12 műhely bérelhető. A kihasználtság 100%-os.

Az irodák bérbeadásából 2,9 millió forint bevétele van a városnak, a raktárak másfél, a műhelyek nyolc millió forintos bevételt termelnek. A bérlők tevékenységi köre sokszínű: működik itt nyomda, környezetvédelemmel, munkaerő-kölcsönzéssel, elektronikai eszközök összeszerelésével, műanyag feldolgozással, biztonságtechnikával, gépjármű-javítással, rovarirtással, biztosítással foglalkozó cég is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!