Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek


Megjelent: 2020 Július 8. ( Szerda ) 15:17
Módosítva: 2020 Július 9. ( Csütörtök ) 09:49
A korábban márciusra meghirdetett, de a járványügyi helyzet miatt elhalasztott „Csíksomlyó és a Kárpát-medencei Keresztény Értékek” című rendhagyó fotóművészeti kiállítás a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési csoportjának jóvoltából júliusban érkezik városunkba.

A kiállítás megnyitójára 2020. július 22. (szerda) 17:00 órakor kerül majd sor a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolnatermében (Békés, Jantyik M. u. 23-25.).
Megnyitja: Dr. Pálmai Tamás, a KÉSZ országos elnökségének tagja
Közreműködnek: az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei
Megtekinthető: 2020. augusztus 16-ig, a kulturális központ nyitvatartási idejében
Belépés díjtalan!

Rövid ismertető a kiállítási anyagról:
Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdetett határon túli magyar fotósok számára. A díjnyertes fényképek döntő többsége az idei csíksomlyói búcsút, Ferenc pápa erdélyi látogatását és ehhez kapcsolódóan a székelyföldi, erdélyi keresztény emlékeket mutatja be. Megható pillanatfelvételek, a vallás egyedi, személyes megélésének momentumai és több száz éves múltunk tárgyi emlékei ragadták meg az amatőr és hivatásos fotósok lencséjét. A közel 30 műalkotás segítségével azonban nemcsak Erdély, de az egész Kárpát-medence szakrális emlékhelyein is virtuális utazásra indulhat a látogató.
A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítványt 2017-ben hozta létre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) azzal a céllal, hogy a két szervezet szorosan együttműködve, azonos értékek mentén szerteágazó evangelizációs tevékenységet végezhessen a Kárpát-medencei magyarság körében.
Az alapítvány központi feladatának tekinti a Kárpát-medence keresztény/keresztyén értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást.

A programot a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Fotó: Péter András – Esti áhítat

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!