| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Harangláb avatás és könyvbemutatóForrás: Virág István Esemény időpontja: 2020 Július 28. ( Kedd ) 17:30
Helyszín: Békés
Elkészült a református templom udvarában a harangláb, amely a rosszerdei egykori református gyülekezet harangjának ad otthont.

A rendezvényen megtisztelte jelenlétével, Doboz, Tarhos, Bélmegyer polgármesterei, Békés város polgármestere, alpolgármesterei, jegyzőasszonya és az önkormányzati képviselő testület tagjai valamint békési járási hivatal, a Kövizig és a megyei önkormányzat képviselői.

 A haranglábat Katona Gyula református esperes avatta fel július 28-án, kedden 17:30-kor, közreműködött Mike Jenő a baptista gyülekezet presbitere.

Az eseményen beszédet mond Kálmán Tibor  Békés város polgármester, a megjelenteknek köszönetet mondott Kürti Sándor, Tarhos község polgármestere.

A rendezvényen megemlékeznek a 40 évvel korábbi árvízről és az érintettek, emlékezők a haranglábnál egy szál virággal fejezték ki együttérzésüket azokkal, akik mindenüket elvesztették a természeti katasztrófában 1980-ban.

18:00 órától a városi árvízi emlékkönyv bemutatójára került sor a református gyülekezeti teremben. A könyv Mucsi András tanulmányát tartalmazza a békési tanyavilágról, Szalkai Imre írását az árvízről és a Jantyik Mátyás Múzeum képanyagát az árvízzel kapcsolatban.

 A haranglábat Kocsor István békési vállalkozó, ácsmester készítette el. A bádogos munka Herbert János békési mester keze munkáját dicséri.

 Az emlékprogram további része augusztus 2-án, vasárnap lesz, amikor kerékpártúrán vehetnek részt az érdeklődők. A túra a békési nagyhídtól indul 10:00 órakor. Túraszervezők és -vezetők: Szalkai Imre és Vidó Edit Márta.

 
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98070_haranglab_avatas_es_konyvbemutato" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?