Rajz és fotópályázat indul!


Annak érdekében, hogy a gyerekek és fiatalok figyelmét is felhívják a körülöttünk zajló, a klímánkat befolyásoló folyamatokra és a klímavédelem fontosságára, valamint hogy a közös gondolkodásba bevonjuk őket, Békés város és térségének általános és középiskolái részére rajz-és fotópályázat került kiírásra.

A fotó- és a rajzpályázat is meghirdetésre került. 3 témakörben lehet pályázni:

 

  • Meleg a helyzet – azaz Klímaváltozás a városomban
  • Ebben a témakörben olyan fotókat, rajzokat várnak, amelyek bemutatják ezen természeti jelenségek szépségét, ugyanakkor felhívják a figyelmet a klímaváltozás jelenlétére, hatásaira a városban.

     

  • Süt a Nap, menjünk bringázni!
  • Ebben a témakörben a természetben rejlő megújuló energiaforrások (pl. a nap, a föld, a víz, a szél) erejét, szépségét, ezen energiák környezettudatos felhasználását, illetve a környezettudatos közlekedés lehetőségeit és annak előnyeit bemutató alkotásokat várnak.

     

  • Négyszögletű Kerek Erdő
  • Ebben a témakörben olyan pályamunkákat várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon mutatják be a fák elengedhetetlen szerepét városunkban.

     

    Egy pályázó témakörönként legfeljebb 1 pályázatot nyújthat be. A pályázatokat legkésőbb 2020. október 30-ig lehet benyújtani. A pályaműveket egy 3 fős szakmai zsűri értékeli. 

    A pályázat nyertese üdülési lehetőséget nyer 2 személy részére 6 éjszakára Békés Város Önkormányzata fonyódligeti üdülőjébe. A pályázati felhívás és a szükséges információk a https://www.bekesvaros.hu/klimatudatosbekes és a https://www.facebook.com/klimatudatosbekes oldalakon érhetőek el.

     


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!