| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Sikeres volt az árvizi emléktúraForrás: Virág István Megjelent: 2020 Augusztus 2. ( Vasárnap ) 19:57
Helyszín: Békés
Augusztus 2-án, immár jó időben került sor a mintegy öt órás emléktúrára, amelyet a városi árvizi megemlékezés keretében szerveztek.

Az 1980-as békési árvíz a kelet-békési tanyavilág pusztulását okozta. Békés város önkormányzata több rendezvényből álló programsorozatot szervezett ennek kapcsán. Július 28-án koszorúzásra, haranglábavatásra, könyvbemutatóra került sor, vasárnap pedig kerékpártúrán vehettek részt az érdeklődők. Szalkai Imre és Vidó Edit túravezetők, a Kárpátia Kör nevű civil szervezet szervezői kérdésünkre elmondták: nagyon jó hangulatú programon vannak túl. A kerékpáros túrázók felkeresték az 1980-as gátszakadás helyét, majd a Bodoky Múzeumban vettek részt felejthetetlen látogatáson. A Hosszúfoki-csatorna partján kerekezve több érdekes helyszínt is megtekintettek, majd elmentek az egykori ludadi iskola épületéhez és a Csonka-fához.

Deákné Domonkos Julianna képviselő asszony is részt vett a programon. Elmondta: Remek közösség formálódott a kirándulás kapcsán. Élmény volt számára a kevésbé ismert helyszínek felkeresése.

Serfecz Dávid, a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke is ott volt a rendezvényen. Az időjárás is kedvező volt a túrához, amelyet jónak ítélt. A múzeumi program különösen érdekes volt számára. A városvédők is támogatják a hasonló programokat, különösen a régi vízügyi létesítmények felkeresését.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98129_sikeres_volt_az_arvizi_emlektura" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?