| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Lovári bibliákat adományoz a roma önkormányzatForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Szeptember 1. ( Kedd ) 15:11
Augusztus 31-én tartott a soron következő ülését a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen döntés született több fontos kérdésben – tudtuk meg Kovács Gusztáv elnöktől.

Az első napirendi pont közmeghallgatás volt, amikor bárki kérdéseket, javaslatokat tehetett a képviselőknek. Ezt követően a roma önkormányzati képviselők beszámolót kaptak a két ülés közötti eseményekről, tárgyalásokról. Ezt követően a 2020. évi költségvetés első féléves teljesítéséről tárgyaltak meg egy előterjesztést.

Az önkormányzat úgy döntött, hogy lovári (cigány) nyelvű teljes Bibliákat vásárolnak és adományoznak a városi önkormányzatnak, a pünkösdi Országos Cigánymissziónak, a Reményhír Intézménynek, a református iskolának, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolának, a Szent Lázár Alapítványnak, valamint a városi könyvtárnak. Az akció célja az, hogy felhívják a figyelmet a cigány nyelvre, amelyre a Szentírás örök érvényű sorait is lefordították. Tárgyaltak a nemzetiségi képviselők egy roma felsőoktatási ösztöndíj alapításáról, amelyről a következő ülésen hoznak döntést.

Jövőre lesz hatvan éve, hogy elindult a városi romák között a pünkösdi hátterű cigányok között végzett keresztyén misszió, ebből az alkalomból könyvet ad ki a nemzetiségi önkormányzat. Ebben a keresztyén hitnek a városi cigányság életére gyakorolt pozitív hatásairól vallanak helyi romák, akiknek a megtérés által megváltozott az élete.

Tájékoztatást kér a roma nemzetiségi önkormányzat az októberi ülésére a városban működő köznevelési intézményektől. A képviselők fontosnak tartják, hogy tájékozódjanak mindazon intézmények munkájáról, ahol roma diákok tanulnak nagy számban.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98414_lovari_bibliakat_adomanyoz_a_roma_onkormanyzat" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?