Újabb 13 utcát aszfaltozhatnak le Békésen


Az aszfaltozás költségeit Belügyminisztériumi forrás fedezi, folyamatban a tervezés, akár már idén ősszel , jövő tavasszal elkezdődhet a munka.

Mindezt Kálmán Tibor polgármester jelentette be, a városvezető szólt arról is, hogy mindezt egy aszfaltozási program első lépésének tekintik és mindent megtesznek azért, hogy az összes utca sorra kerülhessen.

 

Az utcák névsora ABC sorrendben:

Gorkij (Fonó)
Jámbor
Kecskeméti
Kereszt
Kispince (szezfőzde környéke) 
Kökény
Kölcsey
Kurta
Lapos javítása
Lenkey
Magyar
Rózsa
Szív

Mint arról korábban beszámoltunk már, a város 181 millió forintos támogatást kapott a Belügyminisztériumtól, amiből 61 millió forintot középületek felújítására, 120 millió forintot pedig útfejlesztésre fordítanak.

 

A testület módosította az önkormányzat szociális ellátásokról és segélyekről szóló rendeletét is. A rendeletbe új elemként bekerült az önkormányzati temetési segély.

 

A temetési önkormányzati segély mértéke a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének 10 százalékánál nem lehet kevesebb, de minimum 30 000 forint.

A polgármester elmondta, az önkormányzat ismét csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz, amivel segítik az egyetemeken, főiskolákon tanuló békési fiatalokat.

 

Kálmán Tibor szólt arról is, hogy megköszönve az ötletet Dr. Szuromi Pál kezdeményezésére a 907-ben lezajlott pozsonyi csata tiszteletére emléktáblát állít a Városvédő és Szépítő Egyesület a Honfoglalás téren.

 

A tervek szerint lesz idén is BÉTAZEN, az októberi programokat remélhetőleg a vírushelyzet nem korlátozza majd.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!