Szilágyi Gábor kapta a Békési Öregdiákok Egyesületének Díját


Fenntartói elismerés kapott a SZKIRG diákja.

Szilágyi Gábor első osztályos kora óta, azaz tizenkét éve iskolánk tanulója. Gimnáziumi tanulmányai alatt a tanéveket jeles eredménnyel zárta, kiemelkedő képességekkel rendelkezik. Békési református család legnagyobb gyermeke. A békési református gyülekezet konfirmált, aktív gyülekezeti életet élő tagja.

Számtalan tanulmányi versenyen vett részt. A SZÉP MAGYAR BESZÉD verseny megyei döntőin minden évben az első három helyezett között végzett. 2019-ben másodmagával ő képviselte Békés megyét a győri országos döntőn. Megyei második helyezésének köszönhetően ebben a tanévben is lehetőséget kapott volna erre, de sajnos a verseny a járványhelyzet miatt elmaradt. Az IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY megyei döntőjén 2018-ban harmadik, 2017-ben és 2020-ban negyedik helyezést ért el. Az Áprily Lajos Alapítvány és a budapesti Lónyai Utcai Református Gimnázium által 2019-ben megrendezett 25. Áprily Lajos Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjén ezüst minősítésben részesült. Ebben a tanévben a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon által a Kárpát-medence magyar református középfokú intézményeinek megrendezett szavalóversenyen ezüst minősítésben részesült. Versmondásával nem csak a versenyeken aratott sikereket, az alkotás elsődlegességének alárendelt szavalatai a városi és iskolai ünnepségek, rendezvények közönségét is rendre megérintették.

Előrehozott érettségi vizsgát tett a 11. évfolyam végén német nyelvből jeles eredménnyel. Középfokú komplex típusú nyelvvizsgával rendelkezik. Emelt szintű érettségi vizsgát tett történelem tantárgyból jeles eredménnyel.

Gábor azon kevesek közé tartozik, akiknek az eredményes tanuláson kívül a közösségi munkára is volt ideje és ereje. Meghatározó tagja volt a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom iskolai egységének, ezzel hozzájárult iskolánk református szellemiségű közösségének építéséhez.

Érdeklődése széles körű. Egyik érdeklődési területe a zene, 12 éve játszik trombitán. A Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar fellépésein gyakran láthatjuk megyei, városi rendezvényeken. Érdekli a média világa is. Tagja volt az iskolarádió stábjának, illetve részt vett a SÉTA médiapedagógiai programban, amelynek köszönhetően megjelentek írásai a Békés Megyei Hírlapban és online portálokon. A sportok közül a szablyavívás áll hozzá közel. Két évig tagja volt a Magyar Szablyavívó Iskola békéscsabai tagozatának, és hozzájárult ennek a tradicionális magyar harcművészetnek a megőrzéséhez.

A diákság elismert tagja, a közösségért végzett tevékenységével példát mutat kortársainak, széles körű műveltsége követendő mintaként szolgálhat a diákság számára. Rendkívül határozott egyéniség. Humora számos esetben szerzett örömteli pillanatot pedagógusainak és osztálytársainak. Nyílt, őszinte és tiszta lelkű ember.

Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem régész szakán kezdi meg.

Tanulmányi eredményei, közösségi munkája és jelleme alapján méltó a Békési Öregdiákok Egyesületének Díjára.

Kérem Isten gazdag áldását további életre.

 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szilágyi gábor