| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Békésen is elindult a Kupakszív mozgalomForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Szeptember 10. ( Csütörtök ) 15:44
A Széchenyi téren, a posta előtt áll a mai naptól a szív alakú műanyagkupak gyűjtő - jelentette be Polgár Zoltán alpolgármester a mai napon közösségi oldalán.

A műanyag kupakok elhelyezésére alkalmas szívalakú gyűjtők több településen is sikeresen szolgálnak jelentős célokat. Egyrészt segítenek megelőzni, hogy a műanyagkupak, mint szemét szennyezze a környezetet, így környezettudatosságra neveli és ösztönzi közösségünket, másrészt a kupakok értékesítéséből egy olyan támogatási alap jön létre, melyből számos nemes kezdeményezést támogathatunk a térségben – nyilatkozta Polgár Zoltán a közösségi oldalán.

Békés Város Önkormányzata és a BKSZ Kft. közös döntésének köszönhetően Békésen is elkészült az első Kupakszív, amit a főtéren található posta előtt helyeztek el. A projekt társadalmi összefogással valósult meg, az elkészült gyűjtőszív minden eleme helyi vállalkozók felajánlásából készült. A tervek szerint a város több pontján is elhelyeznének hasonló gyűjtőket. A további felajánlások nagy segítséget jelentenek, a programhoz bárki csatlakozhat, melynek nyomon követéséhez egy Facebook oldal is segítséget nyújt majd. A közösség által összegyűjtött műanyag kupakok sorsát folyamatosan követni tudják a gyűjtéstől a felajánláson át a támogatott célig bezárólag.

 
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98517_bekesen_is_elindult_a_kupaksziv_mozgalom" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?