Benkó Dixieland Band a Zenei Napokon


2020. október 6-án (kedden) 18:00 órától Magyarország legismertebb és legnépszerűbb dixieland zenekara, a Benkó Dixieland Band lesz a Békés-tarhosi Zenei Napok vendége.

A zenekart Benkó Sándor alapította 1957-ben. Működése majdnem hat évtizeden keresztül volt töretlen egészen Benkó Sándor 2015 decemberében bekövetkezett haláláig. Ezt követően az együttes kényszerűségből több mint három éven keresztül a Dixie Kings of Hungary név alatt működött, változatlan felállásban, természetesen a klarinétosi posztot kivéve.
A zenekar az átmeneti időszak alatt is nagy sikerrel lépett fel hazai helyszíneken, valamint Törökországban, illetve több alkalommal Szlovákiában és Németországban. Az együttes 2019 májusában „visszakapta” a Benkó Dixieland Band nevet, mivel az Ítélőtábla jogerős végzése szerint a zenekar jogosult a BDB név használatára. A számos nemzetközi és hazai díjat nyert nagy múltú BDB célja a Benkó-hagyományok tiszteletben tartása és ápolása – az együttes ebben a szellemben szeretné a közönséget a jövőben is szórakoztatni. A Benkó Dixieland Band továbbviszi a budapesti Pinceszínházban több mint 50 éve alakult dixieland klubot is, ami alighanem egyedülálló a műfaj történetében.

 

A zenekar tagjai:
Nagy Iván, harsona, ének, zenekarvezető
Szalóky Béla, trombita
Dennert Árpád, klarinét
Kovacsevics Gábor, dob
Csikós Miklós, bőgő
Gáspár Pál, bendzsó
Nagy Iván, zongora

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a koncertre, melynek a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színházterme ad otthont.

 

Jegyárak: 2000 Ft/fő
Békés Kártyával 1500 Ft/fő
Csoportos kedvezmény minimum 10 fő esetén: 1500 Ft/fő

Jegyek a kulturális központ recepcióján (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) válthatók.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!