| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Súlyos testi sértés és transzvesztitának álcázott csalóForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Október 14. ( Szerda ) 09:32
Békésiek ügyei terítéken a Békés megyei ügyészi szervek előtt.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 40 éves büntetett előéletű békési férfival szemben és vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

A férfi 2020. június 05-én meglátogatta a szüleit a Békés, Gagarin utcai lakóházukban, ahol ekkor ott tartózkodott a testvére is. A férfi és a nő egy anyagi természetű elszámolási vitába keveredett és szóváltás alakult ki közöttük, amely dulakodásba fordult át és bántalmazással folytatódott, a férfi ugyanis a nőt legalább nyolc alkalommal ököllel az arcán megütötte, amelynek következtében a sértett orrcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

Kisebb kárt okozó folytatólagosan üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Gyulai Járási Ügyészség egy 50 éves büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki magát transzvesztita férfinak kiadva tévesztett meg egy idős gyulai asszonyt és 355.000.-Ft-ot csalt ki tőle.

 

A férfi és a cselekmény elkövetéskor 76 éves gyulai nő 2018 márciusában ismerkedtek meg egy internetes társkereső oldalon. A férfi a megismerkedést követően naponta több alkalommal is hívást kezdeményezett a sértett irányába, amelyek során magát egy 70 éves, ápolt, jó kinézetű, transzvesztita férfinak állította be, aki jómódú, nagy birtokkal rendelkezik, nagyszámú állatot tart és személyzete is van, holott a valóságban Békésen hajléktalanként élt, munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett. Bár személyesen nem találkoztak, megismerkedésük után 1 hónappal a férfi arra kérte a nőt, hogy töltse fel a telefonját, mert olyan helyen van éppen, ahol ezt nem tudja megtenni. A nő a kérésnek eleget tett, majd a következő hónapokban a férfi hamis ürügyekkel – miszerint lovakat adott el külföldre, és a külföldi üzlettársaival sokat kell tárgyalnia telefonon, illetve az Ausztráliában tartózkodó gyermekeivel kell beszélnie – több mint 25 alkalommal vette rá a sértettet telefonjának feltöltésére 355.000.-Ft kárt okozva a részére.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98879_sulyos_testi_sertes_es_transzvesztitanak_alcazott_csalo" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?