Szombaton a fúvószenekaroké volt a főszerep


Sajnálatos módon az idei rendezvények megvalósítását szinte teljesen elbizonytalanítja, vagy ellehetetleníti a kialakult járványügyi helyzet. Ennek következtében többek között a hagyományosan nyári időszakban megrendezésre kerülő Békés-tarhosi Zenei Napok programjai is október hónapban valósulnak meg, immár 44. alkalommal.
Szerencsére sem a járvány, sem az időpontváltozás nem gördített akadályt a BÉTAZEN egyik legkedveltebb, leglátványosabb programeleme, a fúvóstalálkozó megrendezése elé, így szombaton este a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban két zenekar színvonalas produkcióiban gyönyörködhetett a VII. Békési Fúvószenekari Találkozó közönsége.
A Tarhosi Fanfár elhangzása után az est házigazdája, a Bagoly László karnagy által dirigált Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar valamint a Szőke Ferenc karnagy által dirigált Lakiteleki Tűzoltózenekar két műsorblokkban, egymásnak folyton átadva a „szót” csillogtatták meg tudásuk legjavát.
A fúvószene színes palettáját felvonultató műsorösszeállítást (klasszikus indulók, komoly- és könnyűzenei művek, filmzenék, stb.) nem egyszer vastapssal jutalmazta a lelkes közönség.
A gálaműsort követően a találkozó egy hangulatos közös baráti vacsorával zárult.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!