| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Járdaburkolat csere, új csatorna a piacraForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Október 21. ( Szerda ) 09:13
A városközpontot, a piacot érintő munkákról számolt be Polgár Zoltán alpolgármester közösségi oldalán.

Lakossági megkeresésre és Mucsi András képviselő úr indítványára megszépült a Tűzkút utcai Norton kút környezete a BKSZ Kft. munkatársainak segítségével. A kutat lefestették, illetve köré virágokat ültettek, rendezték a területet.

 

A Norton kutat, mint vízkiemelő berendezést a fúrt kutaknál alkalmazták és egykoron a város minden kerületében megtalálhatóak voltak.

 

Békés központi részein, a Petőfi utcában, a Széchenyi téren, a Fáy utcán és a Korona utcában található járdaszakaszok újulhatnak meg pályázati források és önkormányzati saját erő segítségével. Az érintett utcák bizonyos részein összesen 42 millió forintból lehetőség nyílik a járdaburkolat cseréjére, melyből 30 millió forint Belügyminisztériumi forrásból érkezett.

 

Az alpolgármester bejelentette, hogy a fejlesztés érinteni fogja a városháza előtti forgalmas buszmegálló területét, valamint a vele szemben található református templom előtti közterületet is.

 

 

Jól vizsgázott a piac új esőelvezetője. A korábbi beázások miatt itt új csatornát alakítottak ki, teljes csőcsere történt, amely elvezette a vizet a területről.

 

Lakossági kérésre kitakarították egy problémás árokszakaszt a Keserűsor utcában a BKSZ Kft. munkatársai. A jogszabályok szerint a házak környezetét és az árkokat a lakóknak kell rendben tartaniuk, de természetesen akadnak olyan körülmények és élethelyzetek, amikor ez nem elvárható. Polgár Zoltán hangsúlyozta, hogy Ilyen esetekben is próbálnak segíteni.
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98943_jardaburkolat_csere_uj_csatorna_a_piacra" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?