BMPSZ FELHÍVÁSA!


Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. A temetők környékén megnövekszik a forgalom.

Az egyre fokozódó járványügyi helyzetre tekintettel mindannyiunk feladata, hogy óvjuk saját magunk és környezetünk egészségét. Mindenszentek és Halottak Napján, a csoportosulásokat el kell kerülni – szem előtt tartva az operatív törzs bejelentését - a már ismert higiéniai szabályokat be kell tartani. Sok család ilyenkor találkozik a szeretteivel, akik távolabbról érkeznek. Bár nehéz, tartani kell a távolságot egymás védelme érdekében, ezért aki temetőt látogat, a biztonság kedvéért hordjon maszkot

 A rendőrök, polgárőrök segítik a közlekedést, valamint a temetők biztonságának fenntartásában is hatékonyan részt vesznek.

A járművezetők fokozott óvatossággal közelítsék meg a temetőket, vezessenek lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és legyenek tekintettel a meg növekedett gyalogosforgalomra.

Az ünnepre a bűnelkövetők is készülnek, ezért fontos, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben közlekedve is legyenek körültekintők, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

Amennyiben sérelmükre mégis bűncselekményt követnének el, haladéktalanul értesítsék a Rendőrséget. A temetők környékén fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő rendőrökhöz, polgárőrökhöz, akik segítségükre lesznek.

Az ünnep méltóságának megőrzése érdekében kérjük a közlekedőket, hogy legyenek körültekintők, a lassabb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket!

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége

 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!