| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Digitálisan oktatunk – református hittanForrás: Szegedi Kis István Református GimnáziumMegjelent: 2020 November 20. ( Péntek ) 13:44
A digitális oktatás a hittant is kihívások elé állítja. A tapasztalatokról Köteles Beáta munkaközösség-vezető beszélt nekünk.

A Szegedi Kis István Református Gimnáziumban négy pedagógus tanít református hittant. Elmondta: a hittan munkaközösség a tavaszi digitális oktatás tapasztalatait igyekszik felhasználni a mostani helyzetben is. Jelenleg is nagy segítségükre vannak a Református Pedagógiai Intézet által ingyenesen rendelkezésükre bocsátott digitális tananyagok.

A lelkészek, vallástanárok örömmel veszik, hogy az internet világában is felfedezik a diákokkal a Biblia kincseit. Minden diák rendelkezik tankönyvvel és az intézmény által elkészített munkafüzetekkel, amelyek megkönnyítik az otthoni tanulást. A munkát a vallástanár felügyeli, a discord nevű rendszeren keresztül történik a tanulás. A gimnáziumi vallásoktatás keretében a diákok megismerkednek az Ószövetséggel és az Újszövetséggel, tanulnak egyháztörténelmet, dogmatikát (a református keresztyén hit tanításait), valamint etikát.

Többen készülnek ebben a tanévben is érettségi vizsgát tenni református hittan tantárgyból, így a kidolgozott tananyagokat a tanárnő elküldi és rendszeresen számon kéri a digitális térben is. Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=99253_digitalisan_oktatunk_reformatus_hittan" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?