A karácsonyfák sorsa Vízkereszt után - a kijelölt helyeken adják le gyökeres fáikat!


Vízkereszt után megkezdődik a karácsonyfák lebontása. Nemcsak karácsony után, hanem az év bármely szakában jellemző, hogy a lakosok gyökeres fenyőfákat és más fajtájú csemetéket ültetnek közterületre.

A szándék nemes, hiszen a zöldfelület gazdagítását célozza, viszont az eredmény ezzel szemben a város rendezetlen összképe. Felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy fenyőfák és más fafajták közterületre, még a futópálya mellé való ültetése sem helyes, hiszen ha például egy nyírfasor két fája közé beültetnek egy fenyőt, azzal sajnos az összképet rontják. Ezúton tisztelettel kérjük a lakosokat, hogy ne ültessenek közterületre fákat.

Gyökeres fenyőfák befogadását a Békés-dánfoki Üdülőközpont vállalja, a városban négy gyűjtőponton adhatják le azokat: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ (Jantyik M. u. 23-25., Civil Ház (Hőzső u. 4.), Barta udvar (Szent Pál sor 3.), Szent Lázár Alapítvány (Hunyadi tér 1/1.)

A lecsupaszított, nem töves karácsonyfákat a hulladékgyűjtők mellé helyezhetik ki a lakosok, melyet a BKSZ Kft. fog összegyűjteni 2021. január 22-én.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!