600 000 forintot gyűjtött össze egy Angliában élő fiatal házaspár a Belly Board készülékre


600 000 forintot gyűjtött össze egy Angliában élő fiatal házaspár a Belly Board készülékre

A Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központi Kórház közös együttműködésével indult útjára az a jótékonysági gyűjtés, melynek célja egy Belly Board elnevezésű betegrögzítő berendezés beszerzése, amely a sugárterápiás kezelésben részesülő páciensek gyógyulását segíti elő.

Egy békési származású, Angliában élő lány, Edit Liebhardt és férje Andrew Nagel, segítő kezdeményezésük eredményeként 600 000 forinttal járultak hozzá a betegrögzítő eszköz megvásárlásához. 2020. december 20.-án az angliai Southampton környékén Edit 21 kilométert futott, férje pedig 80 kilométert biciklizett a jótékony cél elérése érdekében.

Edit lelkesen mesélt a gyűjtésről:


„Nagymamám munkájára mindig büszke voltam.  Mindenkinek örömmel meséltem, hogy mi mindent csinálnak az alapítványon keresztül, hogy milyen sok ember életét változtatják meg, sokaknak adnak új lehetőséget, szeretetet és nyújtanak segítő kezet.

Ebben az évben különösen éreztem az alapítvány munkájának fontosságát, és a nagyszüleim hiányát. Ezen a támogatáson keresztül  próbáltuk áthidalni a Magyarország és Anglia közötti távolságot. Családjaink és barátaink nagylelkűen támogattak adományokkal és buzdító szavakkal. Mivel tudtuk, hogy az alapítvány most a rákbetegek kezelésének javítását segítő eszközre gyűjt, reméltük, hogy minél több pénzt sikerül összegyűjteni, hogy mielőbb be tudják szerezni a 12 millió forint értékű készüléket.”

Kovács Ildikó, a Szent Lázár Alapítvány igazgatója kifejezetten hálás azért, hogy a külföldön élő emberek is szívükön viselik az itthoni betegek sorsát, és köszöni szépen a támogatást mindazoknak, akik hozzájárulnak a készülék megvásárlását célzó akcióhoz.

Aki szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Belly Board készülék mielőbbi beszerzése megtörténhessen, megteheti az alábbi számlaszámon:

OTP Bank Nyrt: 11733072-20023852


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


belly board