Újvárosi Tagóvoda

Újvárosi Tagóvoda

#64958
Partner: 2014 Január 10.
Cím: Békés, Csabai u. 30
Telefonszám: 66/ 414-976

ovodak.bekesvaros.hu

Az óvodánk régi falai mögött egy igen innovatív, fiatalos lendülettel működő családias hangulatú munka folyik.

A 2014-15-ös nevelési évtől 2 csoportos óvodaként működünk, melyben továbbra is a mozgásra nevelés, a mozgás örömének felfedezése, az egészséges életmódra nevelés szemlélete hatja át mindennapjainkat, a külön programjainkat. Az Újvárosi tagóvoda vállalta fel azt a szemléletet, hogy gyermekei számára a mindennapok alkalmával folyamatos plusz lehetőséget teremtsen a sokoldalú mozgás és az egészség megőrzésének gyakorlásához.

A felszabadult csoportszobát úgy rendeztük át, hogy a gyermekek harmonikus mozgását, egészségüknek megőrzését szolgálja, a pályázatok és az alapítvány által nyert mozgásfejlesztő játékok szabadon alkalmazásával és a só kabinunk száraz só terápiájának jótékony hatásával.

Udvarunk átalakításával egy olyan tágas, szabad mozgás lehetőségét élvezhetik a gyermekek, amit az árnyas fák nyújtotta kellemes, esztétikus, egészséges környezet, és biztonságos, korszerű játékaink biztosítanak. Eszközeink felszereltsége, a gyermekeinket változatos mozgásra ösztönzi. A testnevelés mozgástevékenységein túl néphagyományt ápoló és egyben mozgáskoordinációt fejlesztő gyermektánc lehetőségét is felkínáljuk az óvodában járó gyermekek számára. A mindennapi tevékenységeken kívül lehetőség van: az ovi torna, a vízhez szoktató foglalkozások, a Bukfenc Akadémia és a legkisebb gyermekek mozgását koordináló babatorna foglalkozásokra.

Számunkra nagyon fontos a családokkal való kapcsolattartás, amit az évszakonkénti hagyományteremtő rendezvényekkel fűzünk szorosabbá. Ilyen a tök- hét, a karácsonyi hangolódás, a farsang, az egészséghét, a Városi ovi sportnap, Anyák napja, és az Apák napja. Ezek a programok is áthatják óvodánk arculatát, a mozgást, az egészség megőrzést és a jókedvet.