Idén is folytatódnak a „Boldogságórák” a Reményhírben


A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája ebben a tanévben harmadik alkalommal nyerte el a Boldog Iskola címet. A képek a legkisebbek, az elsősök egyik „Boldogságóráján” készültek, és jól tükrözik a gyerekek boldogságérzetét.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan. A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt.

A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

A boldogságórák célja vezérfonalat adni az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!