Vasárnapra a duplájára emelkedik a beoltottak száma Békés megyében


A hétvégén a megyében működő 190 háziorvosi praxis mindegyike irányít már pácienseket az oltópontokra, és Békésben is elkezdődik az oltás a Szputnyik V-vakcinával is. Vasárnapra megduplázódik a megyében a koronavírus ellen beoltott személyek száma – hangsúlyozta Takács Árpád, a megyei oltási munkacsoport vezetője a grémium szerda esti ülésén.

A kormánymegbízott kifejtette: a Békés Megyei Központi Kórház, illetve az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, valamint a kormányhivatal munkatársaiból álló mobil oltócsoportok csütörtöktől vasárnapig a megye 39 településén 116 idősotthonban és bentlakásos szociális intézményben már az ismétlő, második körös oltást is beadják az ellátottaknak és az ott dolgozóknak. Ezen túlmenően négy olyan intézményben ahol a járványügyi korlátozások korábban nem tették lehetővé, a gondozottak és alkalmazottak első körös oltása is megtörténik.

Ezzel egyidejűleg az oltópontokon és a háziorvosi praxisok egy jelentős részében is oltanak a szakemberek. Száztíz háziorvos AstraZeneca-vakcinával oltja a pácienseket. A háziorvosok a 60 év feletti krónikus betegségben szenvedő személyeket az oltópontokra irányítják, ők Pfizer-vakcinát kapnak. Ezen túlmenően még hatvankét – zömében a Békéscsabai-, illetve a Békési járásban lévő – háziorvos vesz részt a Szputnyik V-vakcinával oltandó személyek eligazításában – ismertette a részleteket Takács Árpád.

Az elkövetkezendő négy napban így megduplázódik a beoltottak száma Békés megyében.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!