info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

FARSANGI HÉT A REFORMÁTUS OVIBAN


A farsangi időszak lényege a vidám mulattságok, jelmezes felvonulások, a vígasság és jókedv. Örülünk, hogy vége a télnek, minden új életre fog kelni. Ezt az időszakot minden évben izgatottan várják az ovisok is. Ilyenkor más bőrébe bújhatnak, átváltozhatnak, és sokat mókázhatnak. A Jantyik utcai református ovisok február 8 – 12-ig egész hetet szenteltek ezen örömök megélésének.

A farsangi időszak lényege a vidám mulattságok, jelmezes felvonulások, a vígasság és jókedv. Örülünk, hogy vége a télnek, minden új életre fog kelni. Ezt az időszakot minden évben izgatottan várják az ovisok is. Ilyenkor más bőrébe bújhatnak, átváltozhatnak, és sokat mókázhatnak. A Jantyik utcai református ovisok február 8 - 12-ig. egész hetet szenteltek ezen örömök megélésének. 

A feldíszített csoportokban reggeltől ebédidőig zajlottak az érdekes programok. A kreatív óvó nénik különleges versenyjátékokat találtak ki: toronyépítést műanyagpoharakból, alagút bújócskát, célba dobást, fakanállal - pingpong labdával egyensúlyozást, hátratett kézzel való evést. Lehetett bohócorrot igazítani a lyukba, bohócfej kártya hozzáillő részét megtalálni. Az ügyeség mellett a figyelem, gondolkodás is nagy szerepet játszott. Az óvónők szorgos munkával, saját kezűleg készítették a játékok nagy részét.

Nem maradt el a kézműveskedés sem, a gyerekek álarcokat, bohócokat festettek, ragasztottak.

Sok- sok közös játékot játszottak, zenéltek, óriás ejtőernyővel bolondoztak, beöltözve mókáztak nem csak a gyerekek, de a felnőttek is. Táncoltak léggömbbel, seprűvel, vonatozva, jelmezben és anélkül is. 

A lakomázásból is kivették részüket a gyerekek, volt olyan csoport, ahol pillefánkot sütöttek közösen, mások mókás és hagyományos szendvicseket készítettek úgy, hogy az ügyes nagyobb gyerekek maguk kenték a kenyeret is.

A mulattságok tetőpontja minden csoportban a jelmezesek felvonulása, játéka és tánca volt.

Az óvó és dajka néniknek, valamint minden dolgozónak köszönet jár a színvonalas programokért! Köszönjük a kedves szülőknek is, akik támogatták a csoportokat nasikkal, üditőkkel és sok más egyébbel is, hogy létrejöhetett ez az élmény dús farsangi hét!

Taróné Tyukodi Anikó 

Intézményegység vezető

Tételek: 1 - 20 / 40 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!