Karanténból kilépve, két gólos győzelem a Nyíregyháza ellen


A járvány miatt tartalékos békési csapat kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó Nyíregyháza felett az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 14. fordulójára kisorsolt szombati mérkőzésen. Papp Bálint alakulata egy mindvégig kiélezett csatát nyert meg úgy, hogy gyakorlatilag egész hetes karanténból kilépve, edzések nélkül lépett pályára szombat este!

Optimum Solar-Békési FKC–Nyíregyházi SN Kft. 30–28 (14–14)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, zárt kapuk mögött. Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter.
Békés: PANKOTAI – OSGYÁN 7, Varsandán 2 (1), GÁL 7, Székely 2, Szász 5 (2), Fedor 1. Csere: Pajkó, Takács (kapusok), Dénes, Kohlrusz, Kiss R., Mezei 3, Bátky, Kádas, Árpási 3.
A Nyíregyháza legjobb góldobói: Fábián 8, Varga L. 7 (3).
Kiállítások: 16, ill. 16 perc + Munkácsi kizárva. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.
Bár a vendégek szereztek vezetést, Osgyán Bence aktivitásnak köszönhetően hamarjában fordult a kocka (9. p.: 5–2). Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, a hazaiak ezért sem tudták 3 gólnál többel leszakítani a szabolcsiakat, akik a 16. percre egy hármas szériával egalizálták az eredményt (8–8). A békésiek erre zsinórban néggyel válaszoltak, de mivel kellően hektikus volt a játékuk, ismét visszakapaszkodtak a látogatók (24. p.: 12–11), és innen tovább a félidő végig tartották is a lépést.
A második játékrész elején újabb gyors négyes szériát produkáltak a vendéglátók (33. p.: 18–14), sokáig így sem érezhették magukat „nyeregben”, mert a szívós nyíregyháziak szép fokozatosan ismét ledolgozták a hátrányukat (39. p.: 19–19). A hazai oldalon azonban mindig akadt valaki, aki átlendítette a holtponton a csapatát, illetve visszatolta oda az ellenfelet. A „hullámvasút” felszálló ága a 46. percben Árpási Patrik találatával, 26–21-es állásnál ért véget. Az ekkor kialakított előny már elegendőnek bizonyult a célig, igaz a mindvégig dicséretesen küzdő vendégek az utolsó előtti percben, 28–27-nél még egyszer ráijesztettek a békésiekre, akiknek azonban helyén volt a szívük.

– Inkább a küzdelem és a kapkodás jellemezte a mérkőzést, mintsem a szép játék. Gratulálok a fiúknak, hiszen az egész mérkőzés során nagy szívvel játszottak, megmutatva, hogy ebben a nehéz helyzetben is nagybetűs csapatot alkotnak. - nyilatkozta Papp Bálint a mérkőzés után.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!