Bemutatkozik a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde - Fürkész Központi Óvoda


Megjelent: 2021 Március 1. ( Hétfő ) 12:20
Módosítva: 2021 Március 1. ( Hétfő ) 13:32
Öt csoportos óvodánk Békés városközpontjához közel helyezkedik el.

Induló csoportjaink vegyes csoportok, aminek előnye, hogy a különböző életkorú gyerekek együtt nevelődnek, hasonlóan a családi neveléshez. A csoportokban dolgozó felnőttek:

Katica csoport: Fazekas Klára óvodapedagógus, Fehér Szilvia óvodapedagógus, Darvasiné Bontó Erzsébet dajka

Kamilla csoport – Szalkai Sándorné óvodapedagógus, Kovács Mária dajka

Méhecske csoport: Bagolyné Szűcs Andrea tagóvoda-vezető, Hegedűs-Czipó Edit óvodapedagógus, Molnárné Boros Márta dajka

Szamóca csoport: Balogné Szabó Éva óvodapedagógus, Nyeste Andrásné dajka

Csiga csoport: Bartyik Anna Gabriella óvodapedagógus, Szollár Erzsébet óvodapedagógus.

Pedagógiai asszisztenseink: Izsó Emese és Bíróné Debreceni Beáta.

Nevelőmunkánk során kiemelten kezeljük a játék elsődlegességét, az egészséges életmód alakítását, környezetünk védelmét, a környezettudatos magatartás megalapozását, a tehetséggondozást, az esélyegyenlőség biztosítását, a segítségnyújtást, a másság elfogadását, az empátia-tolerancia alkalmazását. Munkánk során arra törekszünk, hogy az óvodánkba járó gyerekek nyugodt, szeretetteljes légkörben nevelkedjenek, sokféle ösztönző élményt, tapasztalatot szerezzenek, lehetőségük legyen egyéni fejlettségüknek és természetes érdeklődésüknek megfelelően tevékenykedni.

Ezt szolgálják óvodánk műveltségterületeknek megfelelően kialakított helyiségei: a Tornaterem, Mese – Zene - Dramatikus szoba, Fürkész szoba, Kézműves szoba és a Fejlesztő szoba. A gyermekek lemaradásainak, hiányosságainak leküzdésében logopédus, fejlesztőpedagógus és gyógypedagógus segít, a foglalkozásokhoz speciális mozgás- és készségfejlesztő eszközöket biztosít óvodánk. Tehetséggondozásunk minden gyermekre kiterjed, az óvodába lépés első napjától kezdve, mert hisszük és valljuk, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. Nagycsoportos korban 5 tehetségműhelyben van lehetőségük a gyerekeknek születéskor kapott kiemelkedő adottságaikat fejleszteni: mozgás, vizuális (rajzolás, festés, barkácsolás), drámajáték, természeti és matematikai területeken.

A családokkal történő folyamatos együttműködést nélkülözhetetlennek tartjuk a gyerekek készségeinek, képességeinek alakulása szempontjából, meggyőződésünk, hogy együtt, közösen tudjuk elérni a gyerekek optimális fejlődését, ami előfeltétele a sikeres iskolakezdésének.

Óvodánk alapítványának működése a nevelési feltételeink javítását szolgája.

Az intézményünk épületét néhány éve felújították, nyílászárócsere és külső hőszigetelés történt. Csoportszobáink nagyméretűek, tágasak, világosak, esztétikusan berendezettek, mosdóink korszerűek, megújult berendezési tárgyakkal és burkolattal várják a gyerekeket. Hatalmas parkosított udvarunkon sokféle udvari játékeszköz található, köztük csúszda- és szánkódomb, az országban egyedülálló meteorológiai állomás és kísérletező hely, ezen kívül rendelkezünk óvodakerttel és gyümölcsös kerttel, ahol a gyerekek tapasztalatokat szerezhetnek a növények gondozásáról, betakarításáról, felhasználásáról egész éven keresztül.

Büszkék vagyunk óvodánkra, az itt folyó pedagógiai munkára, az elért eredményeinkre. Arra a szakmai színvonalra, melyet az elmúlt évek során különböző címekkel ismertek el: Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda, Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Oktatási Hivatal Bázisintézménye, Esélyteremtő Óvoda Módszertani Központ.

Nagyon sok szeretettel várunk minden kisgyermeket a Fürkész Központi Óvodába!

Bagolyné Szűcs Andrea tagóvoda vezető

Tételek: 1 - 20 / 135 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


bemutatkozás