info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Őshonos fafajok csemetéivel bővült a Dánfokon üzemelő génpark.


Fajtamentés, mely az összefogás a katolikus egyház és a civil szféra közös sikere Békésen.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Iroda XIII. Tesz-Vesz Tavasz című programjának keretében a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Békési Szervezete és a békési Szentháromság Plébánia katolikus közössége közösen 280 facsemetére nyújtott be sikeres pályázatot. A kezdeményezés és a pályázó szervezetek segítsége által kocsányos tölgyeket és ezüst hársakat telepíthetünk városunkban, egész pontosan az e célt szolgáló dánfoki génparkban, ezáltal is hozzájárulva e két őshonos fafaj terjedéséhez, megmentéséhez. – nyilatkozott Kálmán Tibor polgármester.

A mai napon mintegy jelképesen megkezdve az ezzel kapcsolatos munkálatokat már három csemetét el is ültetett Kálmán Tibor polgármester, Dr. Pálmai Tamás és Köteles Zoltán, a szervezet tagjainak közreműködésével.

Köszönöm ezt a jövőbe mutató nagyvonalú kezdeményezést és az általa megvalósuló fejlesztést, mely értéket teremt, értéket ment városunkban. Köszönjük a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft.-nek és vezetőjének Hegyesi Szilárdnak is, hogy otthont ad ezeknek az őshonos facsemetéknek.- fogalmazott a városvezető.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!