Családi fotózás – avagy hogyan legyenek vállalható fotóink?


A család életünk legfontosabb és legmeghatározóbb egysége. Szeretetet, biztonságot ad, támaszt nyújt és megvéd minket.

Szeretné mindenki ezt viszontlátni a családjáról készült képeken, de sokszor ez nem sikerül.

A családi összejövetelek, alkalmak során rengeteg fénykép készül mobiltelefonnal, kompakt géppel, néha még egy komolyabb fényképezőgép is előkerül, de legtöbbször mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Szomorúan látjuk, hogy a nagynéni feje lemaradt a képről, a gyerkőcökről készül fotók mind elmosottak lettek, vagy a konyhaasztal előtt összeterelt csoportkép bizony homályos lett, de a mosatlan a háttérben gyönyörű éles.

Veled is előfordultak már ezek a ’balesetek’? Ha igen, akkor most a legjobb helyen jársz, hogy a fent említett gondokat örökre elfelejtsd.

Mire számíts, ha rám bízod azt a megtisztelő feladatot, hogy én örökítsem meg családod legszebb pillanatait?

Vidámság, sok nevetés, jó hangulat és szép fotók.

Amennyiben lehetséges, akkor személyesen találkozunk a fotózás előtt. Én személy szerint szeretem megismerni leendő modelljeimet, hogy meg tudjuk beszélni, kinek milyen elképzelése van, mire van igénye. Sok hölgy szokott tanácsot kérni, hogy milyen legyen a frizurája, a sminkje, ruhája. A találkozón egyeztetjük a helyszínt, a pontos dátumot, időt, esetleges esőnapot is megbeszélünk. Közösen kitalálhatunk egy témát, ami köré épül majd a fotózás.

Mindeközben én megpróbálom minél jobban megismerni a találkozón jelenlévő családtagokat, kinek milyen gondolatai, érzései vannak a fotózással kapcsolatban? Hogy viszonyulnak a gyerekek a fotózáshoz? Milyen játékokat hozzon a család? Mindent részletesen megbeszélünk.

Lehetőség szerint én a természetben szeretek fotózni, használva a természetes fényeket, a csodás környezetet. A természetnél szebb hátteret szerintem nehéz találni.

Meddig tart?

Nálam mindig minden fotózás addig tart, amíg a család azt igényli.

A fotózás egy meghitt, bizalmon alapuló kreatív folyamat, nem jó sem siettetni, sem húzni az időt.

Valaki azonnal feloldódik, valakinek ehhez több idő kell. Ebben én segítek, és mire észreveszed, már legalább 10 jó kép készült rólad.

Milyen fotók születnek majd a fotózás során?

Igyekszem a természetességre törekedni. Nem csak beállított képeket készítek, hanem szeretem a dinamikus és a visszafogott, apró részleteket ábrázoló fotókat is. Elkapni egy-egy meghitt pillantást, egy vidám mosolyt, egy huncut grimaszt, vagy a gyerekek önfeledt játékát, vagy azt, amint épp fülig érő szájjal nevetnek.

Így készülnek egyedi fotóid, amik megmutatják családod összetartozását, szeretetét, vidámságát.

Így lesznek maradandó emlékeid, melyeket öröm lesz visszanézni bármikor életed során.

Zoltán Edith fotós

Tel: 20 424 5225 

Zoltán Edith fotós weblapja

Zoltán Edith fotós facebook oldala

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!