Súlyos beteg békési kisfiúnak segített a Hétkrajcár Egyesület.


A Hétkrajcár Egyesület is értesült Lázok Rináldó békési kisfiú súlyos betegségéről, miszerint a 12 éves kisfiú sztrókot kapott, aminek következtében egyik oldala lebénult.

A négy gyermeket nevelő Lázok házaspár a jelenlegi állapot miatt nehéz anyagi helyzetbe került.   Az édesanya az újszülött gyermeket látja el, míg az édesapa Rinaldó ápolását végzi elsősorban.  

Az egyesület önkéntesei a családlátogatás során felmérték, hogy miben tudnának leginkább segíteni és a védőnői javaslatra úgy döntöttek, hogy a rehabilitációt elősegítő futó-gyalogló padot biztosítanak a gyermek számára.   Az összefogást jól jellemzi az a cselekedet, hogy a Hétkrajcár megkeresésére Székely Ferenc, a Fecó Fitness Edzőterem tulajdonosa egy használt, de jó állapotú futógépet adományozott az egyesület részére, melyet felépüléséig Rináldó használhat.  

Az egyesület nevében köszönjük a felajánlást és a gyermek felépülése után is igyekszünk más jótékony célra használni a gépet. Mindig örülünk, ha helyi szinten és ráadásul ilyen fiatal korosztály vállal aktív szerepet a társadalmi összefogásban.-nyilatkozta Izsó Gábor, az egyesület elnöke.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!