Világítást kapott az Asztalos utcai kút.


Megjelent: 2021 Március 9. ( Kedd ) 10:08
Módosítva: 2021 Március 12. ( Péntek ) 10:52
Lakossági kérésre hirdetőtábla is került a kút mellé, hamarosan szemétgyűjtő is lesz – számolt be Balog Zoltán a körzet önkormányzati képviselője közösségi oldalán.

Hétfőtől világítás van az Asztalos kútnál, a legutóbbi körzetbejárásnál Polgár Zoltán alpolgármesterrel kerestek megoldást ennek kivitelezésére – írta a képviselő.

Modern, napelemes, mozgásérzékelős világítótestek teszik könnyebbé a szürkület utáni vízvételt Békésen, az Asztalos utcai kútnál. A kút és környéke folyamatosan szépülve, modernizálódva válik a környék közösségi terévé, találkozó és pihenőhellyé.

Az Asztalos és a Kurta utca kereszteződésénél található ártézi kút a helybeliek által közkedvelt létesítmény. A közel száz éves vízlelőhely Békés egyik szimbólumává vált. Vizét korábban mintegy 550 méter hosszan, kőagyag-csöveken vezették a békési fürdőhöz. Az Asztalos utcai kút megépítését még 1927-ben engedélyezte az alispán. A munkálatok eredményeként egy 600-650 méter mélységű és 89 mm-es belső átmérőjű főcsővel rendelkező kút jött létre, melyet a lakosság 1930-ban vehetett használatba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!