„Közösségi Kreatív Műhely” kialakítása a Szent Lázár Alapítványnál


TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00513

A projekt célja:

Szentpálsor u 18. sz. alatti telephelyünkön, közösségi kreatív varrodai mintaműhely kialakítása, meglévő tároló épületrész átalakításával. A megvalósuló közösségi tér, a lakosság és Békés város iskoláinak bevonásával, varrodai alkotóműhelyként funkcionál.

Konkrét célunk a település építése, a helyi és kulturális élet fellendítése és az ezekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése. Projektünkkel egy olyan közösségi műhely létrehozását tervezzük, mely korosztálytól függetlenül járulhat hozzá a helyi közösség építéshez, a közösséggel együttműködve alkothatunk maradandót, adhatjuk át tudásunkat, és nyújthatunk segítséget. Fejlesztésünk mintaműhely jelleggel működik, ezzel fokozva a helyi közösségek részvételét és tudatosságát. A projekt hozzájárul a település kulturális és közéleti életének fellendítéséhez.

A projekt tartalmának bemutatása:

Kreatív Közösségi Műhely létrehozása hozzájárul Békés város lakosságának közösségépítő tevékenységéhez, a város jövőképének megvalósításához, a cselekvő közösségek ébren tartásához és erősítéséhez. Projektünkkel bekapcsolódunk a társadalom megújításába, fejlesztésünkkel hozzájárulva a társadalmi inklúzió támogatásához.

Szándékunk ez által a fiatalabb réteg számára vonzóbbá tenni a közösségi kapcsolatok kialakítását. Olyan kapcsolatépítő közösségi stratégia kialakítása szükséges, mely nem csak a korosztály adott értékeit fejleszti, de a kulturális és közösségi értékek elsajátítását, megőrzését és átadását is magába foglalja.

A lakosság bevonásával egy olyan műhely munka sorozatot hozunk létre, mely bármiféle kritérium nélkül biztosít lehetőséget az alkotó tevékenységre, a szükséges eszközöket és erőforrásokat biztosítva a közösség számára. A megvalósítás helyszíne az alapítvány Szentpálsor utca 18. szám alatti telephelye. Jelenleg tároló épületkent funkcionáló külön bejáratú épületrész teljes körű átalakítása révén kerül sor a közösségi tér kialakítására.

A beruházás teljes egészében akadálymentes lesz így megteremtve az esélyegyenlőséget, a fogyatékkal vagy egyéb hátránnyal élők számára.

A kedvezményezett neve:
Szent Lázár Alapítvány

A projekt címe:
Közösségi Kreatív Műhely

Kulturális és közösségi terek fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva

A szerződött támogatás összege:
10 399 617 Ft

A támogatás mértéke:
100%

A projekt tervezett kezdésének dátuma:
2020. 12. 01.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2021. 11. 30.

Projekt azonosító száma:
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00513


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!