Áttervezték az épülő békési munkacsarnok alapozását


A dinamikus hatások elkerülése érdekében áttervezték az épülő békési kézilabda munkacsarnok alapozását. A kivitelező a beruházással kapcsolatosan a lakosság részéről több ízben kapott jelzéseket, amelyben az érintettek aggodalmukat fejezték ki az építkezés által okozott dinamikus hatásokból következtethető esetleges károkkal kapcsolatosan.

Közel 1,1 milliárd forintos állami forrásból épül Békésen, a Fáy utcában az új kézilabda munkacsarnok. Az idén februárban megkezdett építkezés állami területen történik, viszont a környéken élő lakosok az építkezésből adódó dinamikus hatásokból következtethető esetleges károk miatt jelzéssel éltek a kivitelező cég felé. A szakemberek ezúton is szeretnék megnyugtatni a lakosságot és a közvetlen szomszédos lakóközösségeket, az épület alapozását áttervezték, hogy dinamikus hatások ne legyenek. Mindezt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is jóváhagyta.

Az épület alapozása fúrt cölöpöző technológiával készül, amely nem jár rezgéssel, csak a betonszállító járművek terhelik a forgalmat kis mértékben.

A kivitelezés ideje alatt a hétvégi munkavégzést a lehetőségekhez mérten kerülik, általában a hosszú hétvégék miatti kieső munkanapok pótlására szoktak csak szombati munkanapot beiktatni, mint ahogy ez a március 15-ére eső ünnepnap miatt az előtte lévő szombatot érinteni fogja. Erről a kivitelező cég, az LBL Fővállalkozó és Szállítási Kft. építésvezetője tájékoztatta Polgár Zoltánt, Békés beruházásokért felelős alpolgármesterét. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!