Kevés munkával sok pénzt keresni


Többek között ezt a kisfilmet kedvelte leginkább a szakmai zsűri Szakképzési Díj fináléjában. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) idén is a legjobbak közé jutott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által meghirdetett versenyben, melynek célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését. Az értékelés szerint a BMKIK újszerű eszközzel nevezett, új szemléletet képviselt a pályaorientációban.

A megyei iparkamara pályázati forrásból valósította meg nagyszabású projektjét, a versenyben pedig a motiváció kategóriában jutott a legjobb öt közé. További kategóriák: kooperáció, innováció, utóbbiban 2019-ben volt finalista a BMKIK.

 

Hogyan motivál?

Az iparkamara 15 kisfilmet készített azzal a céllal, hogy a pályaválasztás rossz beidegződései és a szakmatanulással szembeni előítéletek ellen mutasson példát. Humoros, elgondolkodtató, meggyőző helyzeteket ismer meg a néző a filmekben, amelyekben a szereplőket színészek alakítják, az operatőri és vágási munkálatokat is profi stábra bízták. Az iparkamara által összeállított üzeneteket hivatásos forgatókönyvíró ültette filmes nyelvre.

 

Karrier? Az. És a Tied? Lesz!

– Ezzel a mottóval gyűjtöttük össze a történeteket, amelyek többek között a pályaválasztás előtt álló fiatalok hozzáállásáról, máskor a szülők felelősségéről szólnak, megint más esetben olyan beidegződések ellen hatnak, mint: „Tanulj, fiam, mert csak szakmunkás leszel!” – mesél a részletekről Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. – A média és a közösségi oldalak szerepére is rávilágít az egyik. Továbbá hiányszakmákat mutatunk be, sikeres Békés megyei szakemberek bevonásával úgy, hogy az anyagi lehetőségekre is kitérünk, hiszen sok esetben az is tévhit, hogy csak a fehérgalléros intelligencia révén lehet sikert elérni, a kékgallérossal pedig nem.

 

A filmeket a BMKIK Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!