Háziorvosi kérésre az oltópontra szállítás megszervezésében is segít az önkormányzat!


A magyar oltási kampány európai viszonylatban is kiemelkedő számokat produkál, versenyt futunk a harmadik hullámmal. Békésen is folyamatos az oltások megszervezése, háziorvosaink tiszteletre méltó helytállással küzdenek az első sorokban. Kérésükre az elmúlt hetekben is számos alkalommal segített az önkormányzat abban, hogy az érintett idősek eljuthassanak a kijelölt oltópontokra.

Az esetszámok emelkedésével párhuzamosan nő az igény az oltakozásban való önkormányzati segítség iránt is.

A járműveket több esetben is a Békési Kajak-Kenu Club és a Békési Férfi Kézilabda Kft. biztosította ezeken az alkalmakon.

Ahogy a helyi járványügyi adatok mutatják, erre sajnos az elkövetkező időszakban is szükség lehet, a napokban 50 fölé került a békési igazolt COVID fertőzöttek száma. Az ez irányú megkeresések nyomán az önkormányzat dolgozói sokszor szabadidejükben állnak rendelkezésre és szállítják az oltakozókat, köszönet illeti őket ezért az önzetlen hozzáállásért. Természetesen a jövőben is állunk ezen a téren is a lakosság szolgálatára, kérem keressék ez ügyben háziorvosukat.- nyilatkozta Kálmán Tibor polgármester.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!