Járda- és útjavítások a Csap, Bánát és Rákóczi utcákban


Polgár Zoltán önkormányzati képviselő választókerülete több utcájában lakossági megkeresést követően karbantartási munkákat végzett a BKSZ Kft. segítségével. Járda- és útjavítások folyamatosan szükségesek Békésen, azonban köztudott, hogy aszfaltozásra jelenleg csak néhány utcában lesz lehetősége az önkormányzatnak.

Választókerületem több utcájában jártam tegnap reggel, ahol korábban már bemutatott lakossági megkeresésekre kezdtük meg a javítási, karbantartási munkálatokat. A Csap utca egy szakaszán új járdát készítettek a BKSZ Kft. munkatársai a megsüllyedt helyett, a szemközti háznál pedig a napokban megvalósul a csapadékvíz-elvezetés kijavítása. A Bánát utcában ugyancsak lakossági kérésre utat javítottak, grédereztek a kft. szakemberei, majd megtörtént a megszórás, a hengerezés és a tömörítés. A Rákóczi utcai bölcsőde előtt a csapadékvíz-elvezetést rendeztük, illetve a szülők számára két új parkolót is létrehoztunk – számolt be közösségi oldalán a képviselő. Polgár Zoltán, Békés fejlesztésekért és beruházásokért felelős alpolgármestere fontosnak tartja az egész város fejlesztését, önkormányzati képviselőként pedig a 2. számú választókerületben élő emberek érdekeit képviseli.

Békés Város Önkormányzata korábban már tájékoztatást adott arról, hogy idén tavasszal megkezdődik a Belügyminisztérium által folyósított támogatásból jó néhány utca aszfaltozása. 120 millió forint ráfordítással új aszfaltburkolat kerül a már meglévő útalapokra, összesen 15 171 négyzetmétert látnak el új útburkolattal. A tervezet szerinti utcák: Kökény utca, Váradi utca, Rózsa utca, Kurta utca, Mónus Illés utca, Kölcsey utca, Jámbor utca, Gorkij (Fonó) utca, Szív utca (alaperősítéssel). Tartalék utcák: Lapos utca javítása, Lenkey utca (alaperősítéssel), Kereszt utca (alaperősítéssel), Kispince utca (szeszfőzde környéke). A tartalék utcák aszfaltozása a tervezés során pontosított felületek mennyiségének függvényében történhet meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!