Kádas László rangos elismerése


A Magyar kézilabda Szövetség Elnöksége 2017 -ben úgy határozott , hogy megalapítja a Jenővári István díjat, melyet a legeredményesebb nevelőedzők munkájának elismerésért ítél oda minden olyan edzőnek, akinek a tanítványa legalább három felnőtt válogatott mérkőzést játszott a magyar válogatottban.

Kádas Lászlót jól ismeri mindenki, jelenleg edzőként és utánpótlás szakmai igazgatóként segíti a fiatal kézilabdásokat a fejlődésben nap, mint nap a Békési Férfi Kézilabda Clubnál. Nagy örömmel fogadta a hírt a Club, hogy Kádas László Jenővári István díjban részesül. Általában ezt a díjat, válogatott mérkőzésen szokták átadni, de a jelenlegi korlátozások miatt, sajnos erre nem került sor, így külön kapta meg a békési edző, a díjat.

Arról beszélgettünk a Szakmai igazgatóval, hogy milyen gondolatokat váltott ki belőle a kitüntetés:

- Gratulálunk a Jenővári díjhoz. Edzői munkád elismerésének a jelképe ez a kitüntetés, milyen gondolatok keringtek benned, amikor megkaptad a díjat?
- Először is nagyon szépen köszönöm az elismerést. Megtisztelő, hogy Fekete Bálint és Győri Mátyás válogatott játékosok, engem jelöltek erre a díjra.  A békési kézilabda a magyar kézilabdázás egyik vidéki MŰHELYE, ahol alapfeladatként határoztuk meg a válogatott sportolók képzését, nevelését. Edzői pályafutásom legnagyobb megtiszteltetésének tartom ezt a díjat, mely kettős érzéseket indukál bennem. Egyrészről figyelmeztet az idő gyors múlására, másrészről alátámasztja az eddigi szakmai munka eredményét. Az elmúlt három évtizedben a szivacs kézilabdától a férfi felnőtt NB-I-ig minden korosztályban és szinten edzősködhettem. Köszönöm.

- Sokat jelent egy edzőnek, ha játékosát a Magyar Válogatott színeiben láthatja pályára lépni. Több fiatal, tehetséges játékos megfordult Békésen, akik végül a válogatottban is szerepeltek. Milyen érzéssel tölt el amikor volt játékosaidat látod a nemzeti színű mezben?
- A magyar kézilabda hazai és nemzetközi megítélésében kiemelten fontos a két felnőtt (női és férfi) válogatott szereplése, hiszen minden mérkőzésükre, minden eredményükre, a velük kapcsolatos minden történésre a kézilabda szurkolók ezrei figyelnek. Nem mindegy tehát, hogy a válogatott játékosok milyen felkészültséggel, milyen előképzettséggel érkeznek a válogatott összetartásokra és a közös munka során, melyik arcukat mutatják. Fejlődésük egyik legfontosabb eleme a nevelőedzőjüktől kapott útravaló, a tőlük érkező tudás. Erre az alapra épült tovább karrierjük minden eleme, ez határozza meg, hogy milyen játékos válik belőlük. Békésen próbáljuk megadni tehetségeinknek, a megfelelő tudást, ami szükséges fejlődésükhöz. Örömmel tölt el minket, ha pár évvel később visszaköszönnek a válogatott csapatból játkosaink.

- Még egyszer gratulálunk Kádas Lászlónak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!