Békési kerékpártolvaj - üzletszerűen lopta a kerékpárokat.


A 19 éves büntetett előéletű férfi öt alkalommal lopott kerékpárokat, egyet értékesített is. Ismerősétől és kerékpártárolókból is lopott.

Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és további 4 rendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 19 éves büntetett előéletű békési férfi ellen, aki néhány hónap leforgása alatt öt kerékpárt tulajdonított el.

 

A fiatal férfit 2021. február 05-én a délutáni órákban meglátogatta egy ismerőse, aki a 120.000.-Ft értékű kerékpárját az udvaron lezáratlan állapotban hagyta, majd kis idő múlva gyalogosan a boltba indult. A terhelt kihasználva a sértett távollétét, felült a kerékpárra és elhajtott vele, majd azt egy nőnek értékesítette 10.000.-Ft-ért, akinek nem volt tudomása arról, hogy az általa megvásárolt kerékpár bűncselekmény elkövetéséből származik. A vádlott az értékesítésből befolyt készpénzt saját céljaira költötte el. A kerékpárt a nyomozás során lefoglalták és visszaadták a sértettnek, így az okozott kár megtérült. Ezen felül a férfi további négy, különböző utcai kerékpártárolókban elhelyezett kerékpárt tulajdonított el, amelyek egyenként 30-40.000.-Ft értéket képviseltek.

Képünk illusztráció


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!