Letöltendőt kértek a békési nőre.


Jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel elkövetett csalás bűntette, kisebb kárt okozó csalás vétsége, 2 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, 2 rendbeli lopás vétsége, 1 rendbeli lopás kísérlete és magánokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 37 éves többszörösen büntetett előéletű békési nővel szemben, aki besurranó tolvajként rendszeres haszonszerzésre törekedve kisebb tárgyi súlyú lopásokat és csalásokat követett el.

 

 

A nő 2020. augusztus 22-én Békésen, egy Bocskai utcai kerékpártárolóban lévő kerékpár kormányára akasztott és őrizetlenül hagyott szatyorból vett el egy mobiltelefont, 2 liter sört és egy kulcscsomót 3.000.-Ft kárt okozva. Augusztus 31-én, a déllőtti órákban egy békési általános iskolába surrant be és az egyik öltözőben jogtalan eltulajdonítási szándékkal kotorászott az egyik takarítónő táskájában, amikor az egyik tanító tetten érte és kérdőre vonta, majd pedig az iskola dolgozói a rendőrség kiérkezéséig vissza is tartották.

 

Szeptember 16-án egy Békés, Táncsics Mihály utcai családi házba surrant be oly módon, hogy a zárt utcai kaput a belülről benne hagyott kulcs segítségével kinyitotta, és a ház csukott, de nem zárt bejárati ajtaján keresztült bejutott az ingatlanba, ahonnan 260.000.-Ft értékben tulajdonított el arany ékszereket, valamint 9.000.-Ft készpénzt. A nő az ékszereket még aznap beadta egy békéscsabai zálogházba, de a nyomozás során sikerült azokat hiánytalanul lefoglalni és visszaadni a sértettnek.

 

Két nap múlva, szeptember 18-án a terhelt ismét besurrant egy Békés, Táncsics Mihály utcai nyitott családi házba, ahonnan egy bemutatóra szóló zálogjegyet tulajdonított el, mely azt tanúsította, hogy a sértett 146.000.-Ft értékű arany ékszert adott zálogba, amelyért 79.000.-Ft-ot kapott egy békési zálogháztól. A terhelt még aznap bement a zálogházba, ahol – azt a látszatot keltve, hogy a zálogjegy jogos birtokosa – a zálogjegyen szereplő arany ékszereket 83.000.-Ft-ért értékesítette az ékszerüzletnek, oly módon, hogy készpénzben ténylegesen nem fizette ki a zálogtárgyak kiváltásához szükséges 79.000.-Ft-ot, hanem azt az ékszerüzlet eladója beszámította az ékszerek vételárába, így a terhelt az ékszerekért 4.725 Ft készpénzt kapott. Az arany ékszerek ezáltal törtaranyként kerültek az üzlet tulajdonába, melyeket később az ékszerüzlet beolvasztott. A terhelt a zálogjegy tulajdonosának 67.000.-Ft kárt okozott, mivel az az ékszereket a zálogkölcsön visszafizetése esetén sem tudta már kiváltani.

 

A nő 2020. szeptember 19-én a délelőtti órákban Békésen, egy Bocskai utcába parkoló nyitott kistehergépkocsi kesztyűtartójából vett el jogtalan eltulajdonítási szándékkal egy pénztárcát a benne lévő és a sértett nevére kiállított személyes okmányokkal, valamint 193.000.-Ft készpénzzel és 68.000.-Ft értékű Euro-val. Alig egy hét múlva, 2020. szeptember 27-én, a hajnali órákban a Békés, Kubikos u. 1. szám előtt az utcán álló, nyitott állapotban hagyott személygépkocsi hátsó ülése alól tulajdonított el egy kézitáskát, benne a sértett nevére kiállított személyes iratokkal, valamint egy bankkártyával. A nő nem sokkal ezután a bankkártyájával – PIN kód használata nélkül – egy vegyesboltban 5.000.-Ft értékben élelmiszert, majd a közeli dohányboltban 1.600.-Ft értékben cigarettát, kávét és öngyújtót vásárolt.

 

A járási ügyészség mértékes indítványt tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a sértettek kárának megtérítésére és a nyomozás során felmerült 135.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


ügyészség lopás