info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Online oktatást hirdetett, beszedte a pénzt, majd eltűnt.


Közösségi oldalon, online képzés keretében jogosítvány megszerzését hirdette egy cég nevében egy budapesti férfi. Az oktatásra jelentkezés feltételeként regisztrációs díj előre utalását kérte. Miután a jelentkezőktől megkapta az előleget, elérhetetlenné vált és a képzésre sem került sor. A rendőrség csalás miatt indított büntetőeljárást ellene.

Országszerte több embert csapott be a gyanú szerint egy budapesti férfi, aki 2021 januárjában egy közösségi oldalon, online képzés keretében jogosítvány megszerzését hirdette egy cég nevében.

Az oktatásra jelentkezés feltételeként regisztrációs díj előre utalását kérte. Miután a jelentkezőktől megkapta az előleget, elérhetetlenné vált és a képzésre sem került sor.

Ezután tett bejelentést a Békési Rendőrkapitányságon két békési férfi, akik szintén regisztráltak az oktatásra és befizették a kért összeget. A rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtés során azonosították és 2021. április 8-án Budapesten elfogták azt a 20 éves férfit, akit a csalások elkövetésével gyanúsítanak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyról és a Fejér megyei Sárosdból egy-egy, míg a Tolna megyei Tamásiból és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátáról pedig két-két olyan érdeklődő volt, akiktől így csalta ki a pénzt. Emellett a rendőrök azt is vizsgálják, hogy a budapesti férfi összesen hány embert csaphatott be az online hirdetéssel.

   

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


rendőrség csalás