Leevezés a névadóval - békési kajakosokkal.


Megjelent: 2021 Április 12. ( Hétfő ) 10:38
Módosítva: 2021 Április 12. ( Hétfő ) 15:32
Szombaton rendezték meg a Vajda Attila Regionális Akadémia áprilisi harmadik edzését. A 28 kilométeres Makó-Szeged leevezésben az U11-U12 és az U13-U14 korosztályok voltak érintettek mind a négy szakágban. A srácokat az akadémia névadója is elkísérte, az olimpiai bajnok technikai instrukciókkal is ellátta a régió legjobb korosztályos versenyzőit.

Az akadémia menedzserének, Sík Mártonnak a vezetésével a fiatalokat három kajakos, és két kenus csoportra osztották. A versenyzők a távot szakaszos  indulással teljesítették, hogy a nagy létszám ellenére a járványügyi szabályok betarthatóak legyenek. 

“A gyerekek nagyon ügyesek voltak, a táv hosszú volt, de mindenki végigcsinálta. - mondta Vajda Attila, aki motorosból kísérte végig a csapatot - Az edzőkkel együtt én is próbáltam a srácok technikáján csiszolni. 

Egyáltalán nem szeppentek meg attól, hogy figyeltem az edzésüket,

a feladatra koncentráltak, nem rám, de ez így van jól.” - tette hozzá Peking olimpiai bajnoka. 

 

Az Vajda Attila Regionális Akadémia edzése Makóról indult, ahol még idén tavasszal új kajak-kenu egyesület nyílik. Ennek apropóján a leevezés rajtjánál jelen volt a helyi városvezetés is. 

“Az eseményen nemcsak akadémiánk teljes menedzsmentje vett részt, hanem a makói önkormányzat is képviseltette magát, illetve eljött a kajak-kenu sportra nyitott, eddig vízitúrákkal foglalkozó Török Sándor és Varga István is - mondta Sík Márton. - Ők még idén tavasszal szeretnék elindítani a helyi kajak-kenu egyesületet, amihez 

minden szükséges támogatást megadunk. 

Az első makói kajak-kenus nyári tábort júniusban rendezik meg a Maros-parton, utána elindulnak a rendszeres edzések itt.”

A leevezésen sárkányhajóban vízre szállt Kálmán Tibor, az MKKSZ regionális elnökségi tagja is. Az öt csoportot Vajda Attilával együtt összesen nyolc edző kísérte. 

“Köszönöm az edzők, és minden olyan kolléga munkáját, akik a logisztikában segítettek. A közös tréningeket egy hét múlva Békésszentandráson folytatjuk”. - tette hozzá Sík Márton.

A cikk forrás: kajakkenusport.hu

Fotók: kajakkenusport.hu és Békési Kajak Kenu Klub - Dobi István


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!