Sikeresen és hatékonyan működik a Békési Gazdasági Szociális Szolgáltató Start Szövetkezet.


Évekkel ezelőtt, a fejlesztésben és munkaszervezésben jelenleg tevékenyen is közreműködő Izsó Gábor, Békés város korábbi polgármestere javaslata, ötlete alapján kezdte meg működését a mára igencsak kiterjedt tevékenységet végző Szociális Szövetkezet Békésen.

Jelenleg a hálókötéstől a zöldség feldolgozáson és szezonális tartósításon keresztül számos területen állítanak elő kiváló minőségű termékeket az itt dolgozó békési munkavállalók. Termékeik megtalálhatók több helyi étterem konyháján éppúgy, mint az étkeztetés területén is.

 

A zömmel környékbeli nyersanyagokat használó munkaadó számára kiemelten fontos, hogy a technológia folyamatos fejlesztésével, a géppark modernizálásával még hatékonyabb piaci szereplőként vegyen részt Békés életében.

 

Az itt folyó innovációt mutatja a közelmúltban beszerzett és beüzemelés alatt álló rendkívül korszerű gyümölcslé pasztörizáló berendezés is.

 

Ennek segítségével a békési lakosok, a helyi termelők is lehetőséget kapnak arra, hogy az általuk megtermelt alapanyagból kiváló minőségű 100%-os gyümölcslevet vigyenek a piacra vagy tegyenek a család asztalára.

 

A tervek szerint, az önkormányzat által évekkel ezelőtt telepített és lassan termőre forduló több száz gyümölcsfa terméséből is kiváló minőségű alma és szilvalé fog készülni majd, melyet többek között Békés város intézményeiben fognak értékesíteni.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!