Sajtóközlemény


Kálmán Tibor polgármester Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságának új tagjává választotta Barta István Zoltán békési vállalkozót.

A korábbi tag Hegyesi Szilárd volt, aki összeférhetetlenség miatt lemondott nem képviselő bizottsági tag tisztségéről, ugyanis a Békés Turisztikai Kft. ügyvezetőjévé választotta a képviselő-testület.

Barta István Zoltán 53 éves, 1992 óta végez egyéni vállalkozói tevékenységet Békésen, igazi lokálpatrióta, a békési lakosság körében közismert és elismert személy. A Barta Udvar tulajdonosa és üzemeltetője, évtizedek óta Prímagáz futár Békés megyében, közel 20 településen. 2006 óta segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját, melyért a szervezet bronz fokozatú elismerését kapta 2011-ben. Jelenleg a Magyar Vöröskereszt Békés megyei alelnöke. A Madzagfalvi Napok ötletgazdája, 2009-ben Békés Városért kitüntetésben részesült. A pénzügy és gazdaság területén szerzett széles körű tapasztalatával hasznos tagja lesz a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságnak.

Kálmán Tibor polgármester a döntését a katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján hozta, amely szerint a képviselő-testületi jogköröket a polgármester gyakorolja.

 

Békés, 2021. április 13.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!