48 éve város újra Békés!


Negyvennyolc esztendővel ezelőtt kapta meg újra Békés a városi címet-Mind az elődök erőfeszítéseire, mind az azóta eltelt időszak eredményeire büszkén tekinthetünk a mai napon. - Kálmán Tibor polgármester közösségi oldalán emlékezett az évfordulóra.

Várossá válni, várossá emelkedni, majd városként fennmaradni nem jelent mást, nem jelent sem többet, sem kevesebbet, mint élni. Élni, a szó szoros értelmében vett hétköznapokat éppúgy, mint a nehéz időket. Ám az élet nem egy állandó, statikus jelenség. Az élet maga a változás, a folyamatos megújulás művészete, amely ad és elvesz, amely magasba emel és mélybe taszít ám mindezeken keresztül is folyamatosan épít, alkot teremt.
Így teremt házakat, utcákat, tereket, teremt intézményeket és legelsősorban teremt közösségeket.

Békést ez a folyamatos gyarapodás tette valóban sikeres és maradandó alkotássá, olyan otthonná, ahol családok, szakmai és baráti csoportok találták és találják meg boldogulásukat, ahol a jelen és a jövő mindig is közös erőfeszítésen, összefogáson alapuló célt jelentett. Megszámlálni is nehéz lenne, hát még felsorolni, hogy kik vettek részt máig ebben a küzdelemben.

Békési polgárok, civil szervezetek, köztisztviselők hosszú sora, nemzedékről-nemzedékre tekintette szolgálatnak, lehetőségnek és kihívásnak azt, hogy békésiként boldoguljon, megtalálva önnön céljai mellett a város javát is. Köszönöm, köszönjük nekik!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!