Folyamatos a város utcáinak karbantartása.


Az elvégzett feladatok ütemezése azok sürgősségén túl jobbára a géppark és a szakemberek kapacitásának függvényében történik.

A Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. (Röviden BKSZ) szakemberei a hét minden munkanapján végzik a város üzemeltetésével kapcsolatos karbantartási, javítási, állagmegóvási munkákat, így elmondható, hogy valóban megállás nélkül járják az érintett utcákat.

Legutóbb tájékozódva az önkormányzati tulajdonú kft. tevékenységéről, meggyőződhettem arról, hogy mind a városüzemeltetéssel megbízott Polgár Zoltán alpolgármester úr, mind Nánási László ügyvezető igen hatékonyan átlátja és koordinálja a felmerülő feladatokat.- fogalmazott Kálmán Tibor polgármester.

Az igencsak sokrétű tevékenységek kivitelezésének sikere nagy mértékben múlik a kft. szakembergárdáján is, akik mind a hétköznapok, mind az esetlegesen adódó rendkívüli helyzetek során nagy rugalmasságról és hozzáértésről tesznek tanúbizonyságot. Az évek óta itt dolgozó szakemberek tapasztalata és a fiatal munkavállalók lendülete nyomán szinte nincs olyan helyzet a városban, amit a BKSZ ne tudna hathatósan kezelni. A mostani időszakban jellemzően az útfelújítással és a fák nyakazásával kapcsolatos feladatok kerültek előtérbe:

Kátyúzás hideg aszfalttal INFRASET technológiával: Korona utca, Kalász utca, Bartók Béla utca, Malomasszonykert utca, Petőfi utca, Teleky utca.

Kátyúzás tört kővel, ezt követően gréderezés és hengerelés: Bánát utca, Szalag utca, Fülöp utca, Ótemető utca, Kereszt utca, Csabai utca, Jókai utca, közötti szakasz, Ótemető utca, Magyar utca, Mátyás k. utca, Borosgyán utca, Attila utca, Hunyadi utca, Kubikos utca és Dánfokon a Bodoki utca.

 

A Bélmegyerre vezető útnál megkezdődött az előkészítés, mert ott betonozással kerül megerősítésre az útburkolat. Ezúton is köszönöm, köszönjük a kft. minden dolgozójának a hatékony munkát, egyúttal megköszönve a lakosság együttműködését is. -nyilatkozta a városvezető.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!