50 tonna hulladékot szállítatott el a polgármester a Szabadkai utca illegális lerakójából.


Megjelent: 2021 Április 29. ( Csütörtök ) 15:44
Módosítva: 2021 Április 30. ( Péntek ) 06:22
Minderről közösségi oldalán számolt be Kálmán Tibor, aki egyben a körzetbe eső Szabadkai utcai képviselője is egyben.

- Hatalmas illegális hulladék lerakat kerül felszámolásra a napokban-A képviselői körzetem Szabadkai utcai részén összegyűlt már-már ipari mennyiségű halom eltávolítása is fontos eleme annak a küzdelemnek, melyet városszerte folytatunk a „szeméthelyzet” javítására.

 

Mintegy 50 tonna illegálisan lerakott kommunális hulladék gyűlt össze egy üres telken, melyet napok óta gyűjtenek és hordanak a szakemberek az elhelyezésére kijelölt békéscsabai hulladéktelepre. Mind a mennyiség, mind az összegyűléséhez szükséges időtartam komoly üzenetet jelent mind a városvezetés, mind az érintett lakosság számára.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, térfigyelő kamerák kihelyezésével és a jövőben valóban elrettentő mértékű bírság kiszabásával vette kezdetét az a küzdelem, melynek célja a város több pontján is sokak által használt illegális szemétlerakatok felszámolása, a szabályszegők kiszűrése.

Mindezzel párhuzamosan dolgozunk azon, hogy a városban megoldott legyen a különféle veszélyes hulladékok elhelyezése is, ám amíg a jelenleg rendkívül elterjedt illegális hulladékelhelyezés nem szűnik meg, az erre fordítható forrásokat a mostanihoz hasonló munkálatok emésztik fel. Ez jelen esetben, már a munka lezárulta előtt meghaladja a 2 000 000 forintot a Szabadkai utcai lerakat kapcsán.

Ahogy azt több fórumon is elmondtam, nagy mértékben számítok a lakosság együttműködésére az egész várost sújtó probléma megoldásában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!