Településeinkért- A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése című projekt zárása


Békés szempontjából rendkívül fontos és gyümölcsöző pályázati programot zártunk ma Mezőberényben- A több települést felölelő program számos értékkel gyarapította közösségeinket.

A projekt sikeres volt Békés városában is, hiszen a humán infrastruktúra fejlesztése a vártnál jobban alakult. Ez elsősorban a képzéseknek, tájékoztató előadásoknak és a mentori tevékenységnek volt köszönhető. A számítógépes ismeretek tanfolyamot a bajba került családok számára gyors segítséget kínáló Krízisraktár szolgáltatást is magukba foglaló békési programok megvalósulását szakmai asszisztensek, ifjúsági referensek, szociális mentor, kulturális mentor, közösségi mentor, közösségszervező segítette. A programban dolgozó személyek munkája nélkül ez a program nem valósulhatott volna meg, mindannyiuk munkája kiemelkedő teljesítményt mutatott.

Városunkban többek között 10 fő szociális ápoló és gondozó továbbképzése, iskolai ösztöndíjprogram, szabadidős és mozgásprogramok, nyári és kézművestáborok, tudatos családtervezés és egészségfejlesztő programok, klubfoglalkozások és településkártya-szolgáltatás valósult meg, valamint a program keretében 3D nyomtatót is sikerült beszerezni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!