Újraindul a közösségi élet Békésen.


A vírushelyzettel kapcsolatos intézkedések és nem utolsósorban az átoltottság növekedése nyomán fokozatosan újraindul a közösségi élet Békésen is.

A városban a legtöbb helyen már üzemelnek a teraszok, általános iskoláinkban részben, óvodáinkban pedig teljes kapacitással várják a gyerekeket a pedagógusok, míg középiskolásaink ezekben a napokban az érettségi körüli teendőkkel birkózva tértek vissza az iskolapadba. A vonatkozó szabályok kihirdetése után intézményeink is gyorsan felkészültek a nyitásra és egymás után kezdik meg működésüket. Elsőként a kikötő vált elérhetővé a nagyközönség, sportolók és horgászok számára május 1-én, ezt követően május 6-án a fürdő és a könyvtár, május 18-án pedig a múzeum is megnyitja kapuit.

A rendelkezések értelmében mindegyik esetben oltási igazolvány felmutatásának függvényében látogathatóak. A Kecskeméti Gábor Művelődési Központ és a Dánfoki Üdülőcentrum a folyamatban lévő pályázati és karbantartási munkálatok végeztével áll mind a békésiek, mind vendégeink rendelkezésére. Minden egyes intézmény használatakor fontos az előírt járványügyi intézkedések betartása, így a maszk viselése és a távolságtartás is, emellett természetesen folyamatos lesz a közösségi terek fertőtlenítése is.

Bízom benne, hogy az immár kézzelfogható nyitás, közérzetünk javulása mellett motiváló hatással lesz a további oltakozásra is, hiszen ez az egyetlen tartós és hatékony módja annak, hogy gátat szabjunk a vírus jövőbeni térnyerésének - nyilatkozta Kálmán Tibor polgármester. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!