info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

2021-2022-es szezontól új vezetőedző felnőtt csapatunknál


A bajnokság hajrájához érve nagy erőkkel folynak a következő évad előkészületei. A felnőtt csapatunkat az elmúl öt évben irányító Papp Bálint a bajnokság végén távozik egyesületünktől, így az elsődleges feladat a megfelelő edző kiválasztása volt. Padla József személyében egy fiatal, ambiciózus szakember kerül felnőtt gárdánk vezetőedzői pozíciójába, aki a most zajló bajnokságban a csoport rivális Hatvani KSZSE játékosa, mellette párhuzamosan a város NBII-es női alakulatát edzőként irányítja immár két éve.

Néhány gondolat erejéig beszélgettünk leendő szakvezetőnkkel.

 • Szeretettel köszöntünk Békésen! Az idei bajnoki szezonban még játékosként szerepeltél az NBI/B-s bajnokságban. Milyen tényezők miatt döntöttél az egyesületünk mellett?
 • Egy jó ideje már igyekeztem úgy választani a csapataimat hivatásos játékosként, hogy mellette tudjam az edzői képességeimet és tudásomat fejleszteni, mivel a játékos pályafutás egy szép nap véget ér. A hatvani csapat ennek egy kiváló állomása volt, hiszen itt már egy női felnőtt csapattal dolgozhattam és egy időben az egri egyetemen el is tudtam végezni a szakedzői képzést. Úgy éreztem az év elején készen állok a váltásra, ami egy nagy lépés, és akkor jött ez a békési lehetőség, ami számomra egy kiváló tapasztalás lehet, hogy edzőként elkezdhessem a pályafutásomat. Egy nagy múltál rendelkező stabil csapat, ahol jó szakmai munka folyik és kiváló játékosokkal kell együtt dolgozni profi körülmények között. Végül nem volt kérdés, hogy ez az utam!
 • Most még ugye játékosként álltál helyt a bajnokságban, milyen lesz jövőre már edzőként irányítani egy felnőtt NBI/B-s csapatot?
 • Ahogy említettem, egy pár éve már a játék mellett edzői feladatokat is vállaltam. Ez sok energia és felelősség, amit szívesen vállaltam, de örülök, hogy végre egy dologra kell majd fókuszálni és azt a lehető legnagyobb precizitással, odafigyeléssel és felkészültséggel hajtani végre. Nagyon várom a feladatot!
 • Milyen előnyökkel járhat a mezőnyből játékosként szerzett tapasztalatod az elkövetkezendő időszakban?
 • Előnynek gondolom, hisz a játékosok technikai képességeit, az edzők taktikai irányvonalait és stratégiai elképzeléseiket hétről hétre tapasztalom. Minden csarnoknak megvan a maga atmoszférája és az, hogy ezt közelebbről is ismerem, segítség lehet majd a játékosok felkészítésében a mérkőzéseken.
 • Sokan döntenek úgy, hogy aktív sport után edzőként is kipróbálják magukat. Szerinted mi szükséges ahhoz, hogy valaki jó játékosból jó edző is válhasson?
 • A tanulás és a tapasztalat megszerzése véleményem szerint fontos ebben az átmenetben. Játékosként megoldani és végrehajtani kell a feladatokat. Edzőként fel kell építeni az adott célokhoz vezető stratégiát, taktikát, és a mérkőzésekre úgy kell felkészíteni a játékosokat, hogy ez jól működjön.
  Azok a jó játékosok, akik ezt átlátják és van hozzá érzékük, biztos sikeresek lehetnek edzőként is.
 • Hosszú játékos pályafutásod alatt több hazai és külföldi klubban is megfordultál. Mely sikereidre vagy leginkább büszke, illetve maradt-e benned bármiféle hiányérzet?
 • Bajnoknak lenni mindig a legjobb érzés a versenysportban.
  Nekem ez sikerült a hazai másodosztályban kétszer és Franciaországban egy alkalommal (3.osztály).
  Nb1-ben nincs esély a bajnoki címre kis csapatoknál, középmezőnyben végeztünk általában, vagy a kiesés elől menekültünk. Voltak nagy meccsek, pontot egyedül a Veszprém ellen nem sikerült szerezni az évek alatt.
  Hiányérzet nincs, minden okkal történik, nekem ennyi jutott a sportban és hálás vagyok érte!
 • Egy ideje már edzősködéssel is foglalkozol az aktív kézilabda mellett. Korábbi mestereid közül kik voltak azok, akik a legnagyobb hatással voltak rád, illetve milyen edzői filozófiát vallasz?
 • Csík János az akit kiemelnék, példa értékű tanításokat kaptunk tőle játékosként, amiből mint később rájöttem, edzőként is profitálni tudtunk, nagyon sokan belőle!  Az edzői filozófiám vezérfonalát így ő képezi, ami akkor lesz eredményes, ha hozzá hasonlóan ezt át is tudom adni a játékosoknak!
 • Milyen tervekkel, célokkal készülsz a következő szezonra?
 • A vezetőség által felvázolt célok teljesítése a feladatom. Szeretnék a lehető legjobb úton módon helyt állni edzőként, vezetőként!
 • Végezetül mi az, amit üzensz a lelkes békési szurkolóknak?
 • Ellenfélként sokszor átéltem a békési atmoszférát egy egy parázs mérkőzésen, bízom benne, hogy a vírus miatti kimaradás a jövő évben már csak egy rossz emlékként szerepel és nagy győzelmeket ünnepelhetünk majd a sportcsarnokban szurkolóinkkal!
 • Köszönjük, hogy időt szántál ránk! További sok sikert kívánunk és találkozunk hamarosan!

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!