Óriás molinón köszönik meg Békésen az egészségügyi dolgozók helytállását!


Az egészségügyi dolgozók helytállása példaértékű és társadalomformáló jelentőségű, ezt az elmúlt időszak több szempontból is igazolta. Fontosnak tartom, hogy teret engedjünk az irántuk érzett hála és köszönet szavainak.- fogalmazott Kálmán Tibor Békés város polgármestere.

A nyilvánosság ereje mind a gazdaság, mind demokrácia működése szempontjából alapvető jelentőségű, ezért rendkívül fontosnak tartom, hogy az üzleti szempontok mellett olyan üzeneteket is tolmácsoljunk a nyilvános felületeken, melyek alkalmasak a többség véleményének, érzéseinek kifejezésére. A mögöttünk álló hónapok az egész lakosságra hatalmas terhet róttak, ám a legelső vonalakban, egészségük, életük kockáztatásával az egészségügyi dolgozók küzdöttek.

Békés városa, lélekszámához viszonyítva is jelentős és hatékony egészségügyi hálózattal rendelkezik, háziorvosi praxisok és szakellátások tekintetében is versenyképesek vagyunk. A koronavírus járvány kitörésekor városunkban minden egészségügyi dolgozó a legjobb tudása szerint vett részt a megelőzésben és a betegek ellátásában éppúgy, mint a rendszer működőképességének fenntartásában. Munkájuk, kitartásuk olyan példaként szolgált mindannyiunk számára, mely komoly üzenetértékkel bír, ezért a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselőiként fontosnak tartottuk, hogy Békés lakossága nevében köszönetet mondjunk mindezért orvosainknak, ápolóinknak.

Az ezen gondolat jegyében kihelyezett molinók egyrészt valóban a köszönet, másrészt a közös felelősségvállalás jelentőségére is felhívják a figyelmet. Saját életünkben, döntéseinkben is az egészségügy mellé kell állnunk a küzdelemben és mind a biztonsági intézkedések, mind az oltakozás gyakorlása által segítenünk, könnyítenünk kell munkájukat, a rájuk nehezedő terhet.- nyilatkozta a városvezető.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!