info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Szemetes helyet lát a városban? Jelezze!


Békés Város Önkormányzata és Kálmán Tibor polgármester felveszi a harcot az illegális szemételhelyezés ellen!

Mint azt közösségi oldalán bejelentette:

 

Amint azt már többízben kihangsúlyoztuk, felvesszük a harcot az illegális szemételhelyezés problémájával Békésen - Önökre is számítunk ebben a küzdelemben!

 

Szinte mindannyiunk lakóhelye, munkahelye körül megtalálhatók azok az illegális szemétlerakó helyek, melyek sajnos már-már megszokottá váltak városunkban. Mivel szakembereink, közterület fenntartóink nem lehetnek ott egyszerre az összes érintett területen, a lakosság segítségét is kérjük és várjuk az észlelésben. Ha belegondolunk, mindannyian meg tudnánk nevezni egy-egy különösen szemetes pontot a környezetünkben.

 

A jövőben az önkormányzat felvállalja az ezekkel kapcsolatos lépéseket, így akár a feljelentés megtételét is, amennyiben jelzést kapunk az érintett területekkel kapcsolatban.

 

Kérjük, hogy lehetőleg fotóval jelezzék felénk kik, vagy milyen járművek szállítják oda azokat.

 

Ahogy már korábban is elhangzott, az önkormányzat számára az ilyen „szeméttelepek” felszámolása komoly többletköltséget jelent, mely más, fontos területekről von el forrásokat.

 

Valamennyiünk érdeke tehát, hogy megtaláljuk az elkövetőket, akik az eddigi tapasztalatok szerint rendszeresen, vissza-visszatérve gyakorolják mindannyiunkra káros szokásukat.

 

Kérem, hogy ilyen irányú tapasztalataikkal keressék bátran önkormányzati képviselőjüket, vagy jelezzék azt a polgarmester@bekesvaros.hu email címen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!