Újabb csalók jelentek meg a civil szervezeteknél!


Nemlétező hirdetési felületet akartak értékesíteni a gyanútlan, véges pénzügyi kerettel rendelkező békési civil szervezeteknél.

Több békési civil szervezet vezető is jelezte, hogy egy ismeretlen hölgy hívta fel őt, egy állítólag egy évvel korábban telefonon keresztül megrendelt és megkötött reklámfelület értékesítése/bérlése szerződéssel kapcsolatban.

A hölgy elmondása szerint egy évig előre ingyen biztosították a reklámfelületet a szervezet részére, de mivel lejárt az egy év, most szeretné számlázni az összeget, ehhez kérte/KÖVETELTE az adatok (e-mail cím, székhely cím, adószám, számlaszám, stb.) megadását, hogy ki tudja küldeni a kb. 50 ezer forintos számlát. Arra a kérdésre azonban, hogy ki ő és milyen cég nevében telefonál, a GDPR-ra hivatkozva nem volt hajlandó válaszolni. Azokat az adatokat sem volt hajlandó megadni, ami a cég és a civil szervezet között jött létre, állítólag. A cég megbízott képviselője magántelefonszámról telefonált.

FELHÍVJUK A BÉKÉSI CIVIL SZERVEZETEK VEZETŐIT, KÖRÜLTEKINTŐ MÓDON JÁRJANAK EL, FIGYELJENEK ODA, HOGY TELEFONBA IS MIT MONDANAK, MERT AKÁR EGY IGEN VAGY A RENDBEN SZÓ IS MEGRENDELÉSNEK MINŐSÜLHET!

Kérjük, hogy nagyon figyeljenek oda kinek is adnak ki bármilyen adatot! Véleményünk szerint az ingyenes ajánlatokra is határozottan nemet kell mondani!

Hasonlóképpen működik a Civil Marketing Kft. is, amely a civil szervezetek beszámolóiban található esetleges hibákra építi az üzletét, és az Országos Bírósági Hivatal állítólagos büntetésére hivatkozva téveszti meg a civil szervezetek vezetőit. Erről az OBH is kiadott egy közleményt: https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/civil-szervezeteket-erinto-megteveszto-megkeresesek

Továbbá az ingyenesen felajánlott egy évi beszámoló felülvizsgálatot sem szabad elfogadni tőlük, mert azzal már egy nehezen felmondható szerződés jár, ami évenként automatikusan megújul 25 ezer forint értékben.

Amennyiben bármelyik békési civil szervezetnek tanácsadásra van szüksége, a Békési Civil Szervezetek Házában (Hőzső utca 4.; bejárat a Libazug utca felől) ezt megkaphatja ingyenesen, semmilyen kötelezettséget nem vállalva!

Kovács András
civil koordinátor

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!