Három állatfigurás hulladéktárolóval gazdagodott Békés város a Hétkrajcár Egyesület jóvoltából.


A három gyűjtőeszköz az Erzsébet ligetben, a gyógyfürdő területén és a Fáy utcai játszótéren kerül kihelyezésre. A macis gyűjtőt először a Fürkész ovisok próbálták ki nagy örömmel.

Az egyesület vezetősége gyereknap alkalmából 2021. május 27-én ünnepélyes keretek között adta át használatba az önkormányzat képviselőinek és a város gyermekeinek az edényeket.

 

Izsó Gábor az egyesület elnöke elmondta, közel 600ezer forint értékben pályáztak sikerrel a három mackó, béka és delfin alakú hulladékgyűjtőre, melynek legfontosabb szerepe a gyermekek érzékenyítése, nevelése, hogy minél hamarabb megtanulják, miért fontos a szemetesbe dobni a hulladékot és ezáltal saját környezetünket is tisztán tartani.

 

Kálmán Tibor polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat harcot hirdetett az illegális szemétlerakók felszámolására, a város környezetének megóvására.

 

Mucsi András képviselő emlékeztetett, a szemetelés mellett a vandalizmussal is meg kell küzdeniük, minden városlakónak fontos kell hogy legyen lakókörnyezete tisztaságának megóvása.

 Balog Zoltán képviselő elmondta, a közelmúltban nagyobb karbantartáson átesett Fáy utcai játszótér nagy örömmel fogadta az új gyűjtőt, ahol elsőnek a Teleky ovisok próbálhatták ki a Békát. 

 

Tételek: 1 - 20 / 42 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!